"Dincolo de faptul ca dovedeste interesul unor investitori institutionali importanti in piata hoteliera din Romania, tranzactia arata ca exista lichiditate pe piata locala pentru proprietati imobiliare de mari dimensiuni si de calitate. Bucurestiul incepe sa fie recunoscut ca o destinatie pentru investitii si va atrage capital pentru proprietati de valoare, chiar daca acestea nu fac parte din portofolii mai mari. Vanzarea dovedeste totodata ca JLL poate aduce impreuna echipe care sa ofere cunostintele si experienta necesare incheierii cu succes a unor tranzactii complexe, care stabilesc noi repere", a declarat Andrei Vacaru (foto), associate director capital markets JLL Romania.

Complexul hotelier este amplasat in zona centrala a Bucurestiului, pe Calea Victoriei, fiind cel mai mare din Romania. Acesta include hotelurile Radisson Blu, de cinci stele, si Park Inn by Radisson, de patru stele, precum si aproximativ 7.500 metri patrati de spatii comerciale. In total, complexul cuprinde 763 de camere, si 15 sali de conferinte. Unul dintre cele doua fonduri care au cumparat hotelul Radisson Blu din Bucuresti de la Elbit Imaging este Revetas Capital, specializat in achizitia si restructurarea activelor imobiliare neperformante. Revetas Capital detine in portofoliu si centrul comercial Vitantis din Bucuresti.

"Fundamentele pozitive ale pietei de investitii in industria hoteliera au condus catre o imbunatatire a lichiditatii in Europa Centrala si de Est in ultimele 18 luni, in conditiile in care investitorii au incredere in potentialul de crestere al sectorului in Regiune. Mai mult decat atat, Romania a inregistrat in primele 9 luni o crestere economica de 7%, iar pentru acest an este de asteptat sa aiba cel mai mare avans din Europa in 2017", mai arata JLL.

JLL este o firma specializata in servicii profesionale si de management al investitiilor, dedicate domeniului imobiliar, servicii oferite clientilor care doresc sa obtina valoare adaugata prin detinerea, inchirierea sau investitiile in proprietati imobiliare.

JLL: Lipsa de infrastructura...
Citeste si: JLL: Lipsa infrastructurii a facilitat aparitia de proiecte mixte