Primaria Capitalei a publicat un anunt pentru inchirierea a 291 de locuinte in Bucuresti de una, doua si trei camere, in zonele B,C si D ale orasului. Potrivit autoritatilor, respectivele locuinte vor fi subinchiriate ulterior persoanelor evacuate sau in curs de evacuare, dar si pentru cazurile sociale deosebite. Impactul asupra bugetului Primariei Capitalei ar fi de aproximativ 1,5 milioane de euro anual.

"Avand in vedere ca la Primaria Capitalei, de mai multi ani, exista numeroase solicitari de locuinte sociale, cazuri care nu s-au putut rezolva din cauza lipsei unui fond locativ suficient, am luat decizia sa demaram de urgenta procedurile de inchiriere a aproape 300 de locuinte, destinate cazurilor sociale deosebite, urmand ca, in viitorul apropiat, sa eficientizam acest program prin construirea de locuinte atat pentru persoanele evacuate, cat si pentru tineri, spune Gabriela Firea, primarul general al Capitalei"

Astfel, se estimeaza subinchirierea a 291 de unitati locative dupa cum urmeaza: 144 de garsoniere, 85 de apartamente cu 2 camere si 62 de apartamente cu 3 camere. Aceasta masura a fost luata ca urmare a faptului ca numarul de locuinte aflate in administrarea Primariei Municipiului Bucuresti pentru astfel de cazuri este insuficient, in prezent existand inregistrate la Primaria Capitalei peste 3.000 de solicitari de locuinte sociale.

Un calcul simplu, luand in considerare chiria medie, pe cele trei categorii de locuinte (potrivit datelor centralizate de catre Imobiliare.ro, cel mai mare portal de anunturi imobiliare din Romania) rezulta ca fondurile alocate anual de catre Primarie ar urca la cel putin 1,5 milioane de euro, doar pentru plata chiriei. Conform sursei citate, chiria medie in Bucuresti pentru o garsoniera ajunge la 310 euro, pentru un apartamente de doua camere la 450 de euro, iar pentru trei camere la 650 de euro. Costul anual (x12) ar fi de 3.720 de euro, 5.400 de euro, respectiv 7.800 de euro.

Impactul asupra bugetului Primariei Capitalei ar fi de aproximativ 1,5 milioane de euro anual (3.720 x 144 + 5.400 x 85 + 7.800 x 62), insa ar genera si unde de soc pe piata chiriilor din Bucuresti in sensul reducerii ofertei disponibile cu impact asupra chiriei solicitate de catre proprietari, in sensul cresterii acesteia.

Zonele B,C si D ale Municipiului Bucuresti sunt concentrice in afara zonei A, delimitata de: Bd. Dacia, Str. Traian, Str. Nerva Traian, Bd. O.Goga, Pasaj Marasesti, Bd. Marasesti, Str. Mitropolit Nifon, Bd. Libertatii, Calea 13 Septembrie, Sos. Pandurilor, Sos. Grozavesti, Sos. Orhideelor, Bd. Dinicu Golescu, Piata Garii de Nord, Calea Grivitei, Sos. N. Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. I. Mihalache, Bd. Averescu, Bd. C-tin Prezan, Bd. Aviatorilor, Bd. Mircea Eliade, Str. P.I. Ceaikovski, Str. B. Vacarescu, Str. Tunari, Bd. Dacia.

Sursa foto: adina munteanu / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri