La DB Global Technology o zi de lucru obisnuita poate incepe cu o ora de sport dimineata in propriul centru DB Conect, urmata de o cafea in spatiul de socializare, sedinta cu echipa intr-una din salile de pe etaj, un telefon in una din cabinele telefonice special amenajate, o vizita in "padure", zona verde in care te poti relaxa si apoi lucra impreuna cu echipa la unul dintre proiecte din "zona industriala" - Production Boulevard. Sa nu fiti surprinsi cand, umbland pe holurile DB Global Technology, veti intalni graffiti si chiar triciclete.

DB Global Technology este centrul de tehnologie din Bucuresti al Deutsche Bank, cu misiunea de a realiza software de ultima generatie pentru operatiunile globale ale bancii. Infiintat in 2013, centrul a ajuns sa numere 900 de angajati, specialisti cu o foarte buna pregatire profesionala, care au dezvoltat peste 500 de proiecte internationale cu impact global.

De asemenea, tot in aceasta perioada, echipa DB Global Technology a realizat peste 750 de lansari in productie pentru aplicatii integrate in sistemele de mobile banking si de tranzactionare folosite de Deutsche Bank.

Sediul DB Global Technology se afla in BOB Tower, in cadrul Complexului Upground Pipera, iar in august 2014 a obtinut primul certificat LEED Platinum acordat de US Green Building Council unei proprietati din Romania. DB Global Technology s-a extins constant, iar acum sediul companiei cuprinde 5 etaje cu o suprafata de 13.000 mp.

DB Global Technology

In 2017, in cadrul DB Global Technology a fost inaugurat conceptul de Digital Workplace, o zona flexibila si ultramoderna, proiectata ca un oras si destinata transformarii spatiului de lucru formal intr-unul adaptat unor activitati si preferinte de lucru variate. De asemenea, in acelasi spatiu exista si DB Connect, un centru de evenimente, multifunctional, care aduce impreuna angajatii, reprezentanti ai industriei si membrii ONG-urilor.

DB Global Technology

"Omul se misca in timpul zilei in functie de activitatea pe care trebuie sa o faca. Am mers pe ideea de a crea o atmosfera placuta, care sa invite la colaborare. Ce ne-a interesat foarte mult a fost sa inducem in aceste spatii buna dispozitie si placerea de a lucra aici. Un om bine dispus si care face un lucru cu placere este mult mai creativ", a declarat Marian Popa, general manager DB Global Technology. De altfel, liderul DB Global Technology nu are birou permanent si nici secretara.

El spune, de asemenea, ca este adeptul biroului fluctuant si sustine politica spatiilor inovatoare, astfel, in cladire nu exista birouri dedicate, in afara salilor de sedinta.

DB Global Technology

La DB Global Technology amprenta angajatilor asupra spatiului de lucru este omniprezenta

Designul centrului a fost realizat de o firma de arhitectura pe baza nevoilor si elementelor specifice activitatii si echipei DB Global Technology: mobilitate, globalizare, diversitate de generatii, tehnologie si inovatie. Daca pentru etajele 1,2 si 6, modernizarea a fost facuta in fuctie de liniile trasate de echipa de arhitecti, pentru etajul 4, amprenta directa a angajatilor asupra spatiului de lucru este omniprezenta. Asa a aparut Digital Workplace, un proiect inceput in 2016 si terminat in aprilie 2017, care a presupus implicarea activa a echipelor locale si globale din Deutsche Bank.

"Aici, colegii nostri au participat constant la designul zonei de lucru. Prin sondaje, workhospuri, feedback, sesiuni de lucru si intalniri regulate, ne-am asigurat ca personalitatea colegilor se integreaza in designul biroului. Digital Workplace a inregistrat un scor foarte bun de 76.3 conform Studiului Leesman, un reper in evaluarea capacitatii spatiului de lucru de a raspunde nevoilor pe care angajatii le au in timpul desfasurarii activitatii. Totodata, proiectul a fost nominalizat la competitia anuala Romanian Building Awards", mai spune Marian Popa.

DB Global Technology

"Spatiul DB Global Technology este adecvat tuturor necesitatilor unei echipe. Avem 87 de sali de sedinta, dar si spatii unde colegii nostri se pot retrage pentru o intalnire privata, camere de relaxare unde se pot juca tenis de masa, foosball, air hockey si locuri destinate pasionatilor de jocuri pe console. Am intentionat sa crestem eficienta si prin implementarea modelulul hot desking, concept care se traduce prin faptul ca biroul si zona de lucru nu sunt fixe, se pot schimba chiar si pe parcursul unei zile. Poti lucra la birou, la masa, pe canapea, intr-o cabina privata confortabila sau intr-o sala de sedinte", adauga managerul DB Global Technology.

DB Global Technology

Compania si-a dorit sa creeze o experienta pozitiva in contact cu mediul de lucru. "Spatiile aerisite, design-ul, elementele decorative au creat o atmosfera deschisa si calda. Poti sa alegi unde sa lucrezi in functie de activitatea desfasurata si de rutinele personale", arata Marian Popa.

Fiecare etaj este dotat cu o sala de mese, iar raportul privind cei care prefera sa-si ia masa in afara birourului vs. cei care mananca in cadrul spatiului DB Global Technology este de 60-40.

De altfel, in cadrul BOB Tower si in zona apropiata, angajatii au acces la restaurante, cafenele, la sali de forta si la un spatiu de 206 locuri de parcare. BOB Tower se afla in preajma unei statii de metrou si altor mijloace de transport in comun.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri