Deși sunt câteva platforme și site-uri pe care poți căuta un meseriaș atunci când ai nevoie, o compania slovacă a ales să vină în România cu platforma pe care o administrează deja de trei ani în Slovacia, prin care îi pune în legătură pe clienții finali cu meseriașii sau companiile specializate de care au nevoie pentru lucrări de construcție, reamenajare sau întreținerea locuinței și nu numai.

Platforma se numește Wilio, și a devenit disponibilă pe piața din România în luna iulie a acestui an și, în numai 2 luni, mai mult de 3.100 de profesioniști s-au înregistrat pe platformă și peste 2.500 de proiecte au fost publicate, o dovadă a necesității sale în România. Reprezentanții Wilio speră ca într-un an în România, peste 10.000 de profesioniști și companii își vor face cont pe platformă și că numărul proiectelor va trece de pragul de 20.000.

Acum au anunțat lansarea oficială a platformei după ce în această perioadă au încercat să pună cât mai multe lucruri la punct. Cum funcționează Wilio?

În primul rând, trebuie să descarci aplicația, te înregistrezi, iar după ce au fost îndeplinite toate formalitățile, poți publica pe platformă proiectul de care ai nevoie. Poate fi de la simpla înlocuire a unor prize, până la proiecte mai mari, cum ar fi construcția unei case.

În anunț trebuie să specifici cât mai multe informații legate de proiect, dăm exemplul faianțării unei băi. Introduci toate detaliile tehnice, precum suprafața care va trebui acoperită, dacă ai deja materialele sau dacă vrei să le procure „meșterul” care poate fi o firmă mai mică sau chiar o companie de renume, când vrei să efectueze lucrările, iar dacă ai o idee bună legată de buget, poți spune către Wilio ce buget ai alocat pentru lucrarea respectivă. În cazul în evaluarea proiectului nu este una adecvată, fie că vorbim de subevaluare sau supraevaluarea proiectului, cei de la Wilio vor interveni cu sfaturi și consultanță pentru a stabili un preț cât mai corect.

Apoi, cu anunțul publicat, funizorii se vor bate sau nu pe „proiectul tău”, venind cu o ofertă de servicii și de preț, care poate fi negociată sau nu. În funcție de disponibilitatea meseriașilor, cineva va încerca să preia lucrarea.

În cazul urgențelor, să spunem o problemă cu instalațiile de apă sau electrice, problemele pot fi rezolvate destul de rapid, dar contează mult de disponibilitatea meseriașilor. La fel ca în cazul taxiurilor, dacă ai meșteri prin preajmă și au timp să răspundă, va da curs solicitării tale.

Cei de la Wilio ne-au explicat că, în prima fază, plata serviciilor se va face direct între părțile implicate, dar în următoarele luni vor introduce modul de plată prin aplicație, prin intermediul Wilio, unde vor fi depuși banii de către client, iar în funcție de evoluția lucrărilor, dacă lucrarea a fost făcută corespunzător sau nu, una dintre cele două părți va putea denunța afacerea, iar banii vor fi returnați către client.

Totodată, pentru a se asigura de construirea încredere în acest serviciul, toți specialiștii înscriși în platformă vor fi notați, existând și posibilitatea întocmirii unor recenzii din partea clienților mulțumiți sau nemulțumiți. Astfel, fiecare specialist va trebui să aibă grijă de propriul rating, pentru a se dovedi de încredere față de clienți.

Cei de la Wilio spun că meseriașii care îi înșeală pe clienți sau care nu se dovedesc a fi de încredere vor fi eliminați din platformă, fără posibilitatea de a reveni. Totodată, procesul de înregistrare al meseriașilor se face în baza unei verificări a istoricului acestora, începând de la verificarea datoriilor acestora, către terți sau către autorități, vor fi verificate și proiectele la care au lucrat anterior pentru a-și dovedi calificarea pentru serviciile pe care vor să le furnizeze prin intermediu platformei.

Totodată, compania va oferi și suport tehnic pentru clienți, consultanță și așa mai departe, în cazul în care apar probleme sau sunt neclarități.

Aplicația mobilă este disponibilă și pe iOS și pe Android.

Sursa foto: Wilio România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri