Potrivit studiului, rata de crestere a chiriilor de pe piata spatiilor de birouri din Capitala va fi, in perioada 2007-2010, una dintre cele mai reduse din Europa.

Kievul este singurul oras unde estimarile de crestere sunt mai putin favorabile decat in Bucuresti. In schimb, Budapesta, Viena, Roma, Lisabona, Atena si Praga vor inregistra un ritm mai scazut in ceea ce priveste rata de crestere a chiriilor.

Studiul DTZ arata ca Londra, Barcelona si orasele scandinave vor inregistra cele mai rapide dezvoltari ale pietei, iar locatii ca Istanbul si Moscova, vor cunoaste evolutii pozitive, deoarece cererea este ridicata.
Fondurile de investitii sunt interesate sa cumpere imobile de birouri clasa A in Romania cu scopul de a obtine un profit cat mai mare intr-o perioada relativ scurta, prin inchirierea catre companiilor multinationale, potrivit consultantilor DTZ Echinox.

Citeste si:

Fondurile de investitii sunt interesate sa incheie contracte de inchiriere prin care firmele chiriase achita utilitatile si serviciile de care beneficiaza, precum si alte cheltuieli cum ar fi taxele pe proprietate, respectiv asigurarea imobilului, au precizat specialistii DTZ.

DTZ este o companie internationala de servicii si consultanta imobiliara cu o retea de circa 200 de birouri in 163 de orase. DTZ Echinox este din noiembrie 2002 reprezentanta locala in Romania a companiei internationale imobiliare DTZ.