Tehnologia și transformările aduse de ultimii ani au creat oportunitatea unui ecosistem flexibil de lucru, dar, mai important, au accelerat cultura wellbeing-ului și sustenabilității atât în viața la birou, cât și în afara acestuia.

Astăzi, nevoile oamenilor de a colabora și de a se conecta, de a petrece mai mult timp în aer liber, de a face mișcare și de a pune limite sănătoase între viața profesională și cea personală sunt mai importante ca oricând.

Wellbeing-ul și sănătatea mentală au ajuns, așadar, pe lista de priorități ale fiecărui angajat, iar întoarcerea către natură a devenit soluția pentru o viață echilibrată și sănătoasă. În acest context, crearea unui spațiu de lucru sănătos și verde pentru angajați le oferă acestora sentimentul de siguranță și contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Mai mult, spațiile verzi din apropierea clădirilor de birouri au un impact direct asupra moralului, productivității și satisfacției angajaților și de asemenea asupra sănătății acestora. Nu întâmplător, cea mai importantă facilitate pe care mulți români (40,7%) ar dori-o aproape de biroul lor este reprezentată de spațiile verzi, iar biroul ideal, în viziunea lor, se află într-o zonă verde, cu poluare redusă, potrivit unui sondaj de opinie inițiat de Genesis Property în luna aprilie.

Existența unui spațiu verde în jurul clădirii de birou aduce chiar echilibrul de care oamenii au nevoie și, în plus, vine cu beneficii semnificative în activitatea profesională. Pe lângă faptul că spațiile verzi reduc emisiile de carbon și contribuie la îmbunătățirea mediului de lucru pentru angajați, studiile arată că existența în apropierea spațiului de lucru a unui colț de natură stimulează imaginația angajaților și sporește productivitatea. Așadar, un mediu de lucru verde aduce beneficii atât angajaților, cât și planetei, iar sustenabilitatea în toate aspectele din business a devenit în ultimul timp un criteriu sine qua non pentru cultura organizațională a companiilor.

Dincolo de beneficiile pe care spațiile verzi din jurul clădirilor de birouri le au asupra sănătății angajaților, regândirea și readaptarea abordării privind modul și mediul de lucru va contribui la îmbunătățirea gradului de retenție a angajaților și în poziționarea brandurilor în piață. În acest sens, anii următori pandemiei vor pune tot mai mult accent pe dezvoltare durabilă și pe crearea unor spații de lucru sănătoase, care să răspundă nevoilor actuale ale angajaților și să le permită să trăiască o viață sănătoasă și echilibrată, atât la muncă, cât și în timpul lor liber.

Nevoile oamenilor și tendințele privind stilul de lucru și de viață urbană ale viitorului sunt în centrul campusului YUNITY Park, care urmărește să contribuie atât la îmbunătățirea semnificativă a mediului înconjurător, cât și la creșterea calității vieții întregii comunități Genesis Property, acum și pentru generațiile viitoare. Pe lângă toate facilitățile reprezentative pentru biroul viitorului, YUNITY Park va reformula un spațiu static, cum este o parcare, într-un campus urban flexibil și o pădure urbană de 1.000 de mp, cu multiple oportunități pentru atât pentru activități de business, cât și pentru relaxare.

Sursa foto: Genesis Property

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Adrian Ungureanu
Venit în Capitală în 2007, ca orice copil de provincie cu tolba plină de vise, primul fiind acela de a deveni comentator sportiv - următorul Cristian Țopescu - Adrian a ales să-și înceapă cariera de jurnalist scriind în presă. Deși era abia în al doilea an la Facultatea de Jurnalism , Adrian și-a găsit un loc de muncă la ziarul ” Curierul Național ”. A realizat abia la interviul de angajare că nu mai există departament de sport la ziar, dar asta...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri