Atrium Center Cluj va fi ridicat pe terenul vechii fabrici Tricotaje Somesul, iar lucrarile de demolare au fost demarate de societatea Apolodor SRL. Suprafata totala construita a centrului va ajunge la 96.000 metri patrati si va beneficia de 900 locuri de parcare. Constructia urmeaza sa fie finalizata in primul trimestru al anului 2009. Amplasarea ultra-centrala a complexului vine sa sustina programul de reabilitare a centrului vechi al orasului, potrivit reprezentantilor companiei.

"Ideea de pornire a fost realizarea unei cladiri cu un puternic caracter public, prin articularea a trei functiuni: centru comercial, hotel si cladire de birouri", a declarat arhitectul Claudiu Botea.

In ceea ce priveste interesul retailerilor, compania intentioneaza sa aduca in Atrium Center Cluj cele mai recunoscute firme de pe piata. "De la momentul lansarii noastre pe piata ne-am bucurat de reactii pozitive din partea retalierilor locali si internationali. Intentionam ca prin Atrium Center Cluj sa aducem cel mai bun tenant mix de pe piata. In acest sens, cel mai recent parteneriat pe care l-am semnat este cu Cinema City, operatorul celor opt sali de cinema pe care le vom avea", a declarat directorul regional Atrium Centers, Adina Calinescu.

Citeste si:

Atrium Centers si-a anuntat lansarea oficiala pe piata romaneasca de real-estate in luna mai a acestui an, urmand sa dezvolte centre comerciale in Arad, Cluj si Baia Mare. Recent, reprezentantii companiei au achizitionat un al patrulea teren in Satu Mare, astfel incat valoarea totala a investitiilor in curs de dezvoltare ale companiei atinge suma de 246 milioane de euro. Pana la sfarsitul anului, Atrium Centers a planificat achizitia de terenuri pentru cinci-sapte proiecte in principalele orase din Romania.

Atrium Centers este un brand al grupului britanic de investitii si servicii financiare Dawnay Day, avand ca misiune dezvoltarea unor centre comerciale si de divertisment de ultima generatie in Romania si in tarile invecinate. Dawnay Day Group activeaza de peste 20 de ani in domeniul investitiilor imobiliare private pe piata proprietatilor din Europa Centrala si de Est.

S.C. Apolodor S.R.L. este o societate comerciala cu capital privat, specializata in lucrari de constructii, executand lucrari de terasamente, excavatii, lucrari specializate de infrastructura si demolari.