Tinta Colliers pentru 2007: 30 milioane de dolari

Compania de consultanta imobiliara, Colliers International, estimeaza o cifra de afaceri de peste 30 de milioane dolari in 2007, de doua ori mai mult decat in 2006 si o cota de piata de peste 40%, in crestere cu 6% fata de anul trecut, au anuntat reprezentantii Colliers.

"Piata de consultanta imobiliara s-a dublat in 2007, urmand sa treaca de 50 milioane de euro pana la finele anului. (…) Biroul din Romania este pe primul loc si in clasamentul birourilor Colliers din regiune, iar la nivel mondial ocupa unul dintre primele cinci locuri din punct de vedere al productivitatii", a declarat directorul companiei Bogdan Georgescu.

Colliers estima initial in acest an o crestere a veniturilor la 20 milioane de dolari, fata de 15 milioane de dolari raportat anul trecut, iar cea mai mare parte a incasarilor va proveni din segmentul de achizitii si vanzari. Potrivit lui Georgescu, piata de consultanta imobiliara din Romania este dominata in prezent alaturi de Colliers de alte cinci companii mari: Eurisko, DTZ, Cushman, JLL si CBRE.

Echipa Colliers a ajuns anul acesta la 75 de oameni, avand un portofoliu de peste 65 de proiecte exclusive pe cinci piete (birouri, rezidential, terenuri, retail si industrial). Valoarea totala a tranzactiilor in care Colliers a fost implicata in 2007 se ridica la doua miliarde euro, in timp ce valoarea proprietatilor evaluate depaseste trei miliarde euro.

Colliers International este un parteneriat de companii de consultanta imobiliara ce opereaza prin 240 birouri in 51 de tari. Partenerul principal este Colliers Macaulay Nicolls Inc. (CMN) cu sediul in Vancouver, Canada. In Europa Centrala si de Est, Colliers International furnizeaza servicii in Romania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Rusia, Ucraina, Bulgaria, Serbia si Muntenegru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri