DEGI, parte a Aberdeen Property Investors Group din Scotia, a semnat la inceputul lunii iunie un acord cu grupul de firme Avrig 35 pentru preluarea Iris din cartierul Titan, aceasta fiind a doua achizitie pe care DEGI o face in Romania, dupa cumpararea celor trei cladiri de birouri in valoare de 110 milioane de euro, cu un an in urma, tot sub consilierea companiei Eurisko.

Achizitia Iris Shopping Center totalizeaza 100.00 mp si include primul supermarket Auchan si un centru comercial de aproximativ 30.000 mp care se va deschide in aceasta vara.

„Aceasta achizitie demostreaza ca piata din Romania continua sa se dezvolte in ciuda conditiilor financiare dificile. Fondurile de investitii isi indreapta atentia catre tarile cu economie in crestere precum Romania, care se dovedesc a fi oportunitati atractive pentru investitiile in piata imobiliara", a declarat Alexandra Dimofte, Head of Capital Markets, CBRE|Eurisko.

Citeste si:

CB Richard Ellis a cumparat Eurisko Consulting SRL in februarie 2008, consolindandu-si astfel prezenta pe piata din Europa Centrala si de Est, iar achizitia centrului comercial din Titan demostreaza contributia pe care CBRE a adus-o echipei din Romania.

Fondul de investitii DEGI, una dintre cele mai importante companii germane de administrare a proprietatilor, detine mai multe dezvoltari imobiliare in Romania, printre care cladirile de birouri Millennium BC, PGV Tower si Construdava din Bucuresti, achizitionate anul trecut pentru 110 milioane de euro.

DEGI a fost cumparat de Aberdeen Property Investors Holding care a devenit astfel unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata europeana, cu un portofoliu de aproximativ 20 de miliarde de euro si peste 600 de angajati in 12 state. Structura, numele si produsele DEGI au ramas aceleasi si dupa cumparare, iar pana in trimestrul I din 2009, DEGI planuieste investitii pe piete noi, precum cele din Rusia, China, Japonia si chiar Statele Unite ale Americii.