“Trebuie sa ne pregatim pentru extindere, in pofida contextului actual al pietei. Momentan cererea e strangulata de institutiile financiare care intampina dificultati in evaluarea situatiei proprii. Insa, situatia nu poate persista, tranzactiile si acordarea de credite trebuie sa continue pentru ca acestea sa-si sustina afacerea” , afirma Norbert Hockl, Vice President Strategy al Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Hockl crede ca desi presa scrie despre o situatie blocata in real estate, firmele vizionare cauta de pe acum afiliere la branduri internationale reprezentate deja local.

“In acest fel vor fi pregatiti si functionali peste trei – maxim sase luni, moment in care ne asteptam la o deblocare a pietei in care va exploda presiunea acumulata a cererii. Pe o piata de real estate schimbatoare, societatile de intermediere imobiliara trebuie sa depaseasca o masa critica de oferte pentru a fi relevante in ochii consumatorului”, a adaugat Norbert Hockl.

Citeste si:

In prezent, reteaua nationala a Coldwell Banker Affiliates of Romania cuprinde noua agentii, dintre care cinci sunt in Bucuresti, iar restul in Ploiesti, Brasov, Campulung si Piatra Neamt. Serviciile de baza sunt intermediarea de vanzari si inchirieri apartamente, case, terenuri, dar si intermedierea de credite imobiliare, evaluari si administrare patrimoniala.

Cu o istorie de peste 100 de ani, compania de origine americana este detinuta in prezent de Realogy Corporation, unul dintre cei mai mari francizori din domeniul imobiliar la nivel mondial. Prin reteaua sa, Coldwell Banker acopera 47 de tari cu 3.600 de birouri si 120.000 de brokeri.