Compania Iulius Group, controlata de omul de afaceri iesean Iulian Dascalu, reanalizeaza etapele de executie a complexului multifunctional Palas in contextul crizei economice, finalizarea proiectului fiind intarziata cu un an, respectiv 2011.
Dezvoltatorul a decis sa adopte "politica pasilor marunti", asteptand revenirea pietei si relaxarea creditarii pentru populatie, precum si inscrierea economiei romanesti pe o directie "daca nu ascendenta, macar stabila din punct de vedere financiar", se arata intr-un comunicat al firmei, citat de NewsIn.

“In prezent, specialistii Iulius Group lucreaza impreuna cu reprezentantii institutiilor financiar-bancare pentru stabilirea noului grafic de executie a lucrarilor si de etapizare a proiectului in noile conditii. Acordam prioritate acelor componente ale ansamblului care nu sunt foarte sensibile la fluctuatiile pietei”, a declarat Iulian Dascalu (foto), patronul Iulius Group.

Iulius Group a mai anuntat ca, in urmatoarele luni, ritmul lucrarilor de constructie va fi incetinit pana la trecerea celei mai dificile perioade a crizei, compania subliniind ca aceasta ar putea fi in toamna, conform estimarilor specialistilor.

De asemenea, compania a decis ca cei mai multi dintre muncitorii chinezi angajati la Palas sa fie mutati la Timisoara pentru a finaliza lucrarile de extindere a Iulius Mall, un alt proiect al firmei iesene.

"Intre timp, in paralel cu proiectarea lucrarilor de instalatii, de finisaje, in arealul Palas se desfasoara ridicarea structurii parcarii subterane aferente cladirilor rezidentiale dinspre strada Sf. Lazar, precum si continuarea lucrarilor de descarcare arheologica in cel mai mare sit actual din Romania, dupa cum estimeaza specialistii din domeniu", se precizeaza in comunicatul Iulius Group.

Lucrarile la complexul Palas au fost demarate in 2007, iar primele cladiri ar fi trebuit finalizate, conform graficelor initiale, in 2010. Proiectul Palas cuprinde zone comerciale, locuinte rezidentiale, spatii pentru activitati sportive, hoteluri, birouri clasa A, o parcare subterana si un parc de aproximativ cinci hectare.

"Compania Iulius Group nu intentioneaza sa renunte sau sa instraineze proiectul Palas, ba dimpotriva, isi canalizeaza energiile cu scopul gasirii celor mai bune solutii pentru finalizarea acestuia", se mai arata in comunicatul companiei.

Pentru realizarea proiectului, Iulius Group s-a asociat cu Consiliul Local Iasi, institutie care a pus la dispozitia investitorului o suprafata de 12 hectare in spatele Palatului Culturii.

La sfarsitul anului trecut, dupa inaugurarea Iulius Mall Suceava, omul de afaceri iesean detinea o retea nationala de mall-uri de 346.000 mp construiti. Ansamblu urbanistic Palas, amplasat in zona centrala a Iasiului, necesita o investitie de peste 250 milioane de euro. Pentru dezvoltarea componentei de rezidential si comercial, proiectul Palas beneficiaza si de o finantare de 124,8 milioane de euro, acordata de UniCredit Tiriac Bank.

Iulius Group a fost infiintata in anul 1991 de catre Iulian Dascalu, iar compania mai detine in prezent alte trei mall-uri in Iasi, Timisoara si Cluj, avand in desfasurare si ansambluri rezidentiale in Timisoara si Iasi.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri