Portofoliul detinut de ProLogis, unul dintre principalii furnizori globali de spatii de distributie, in Europa, a scazut cu 13% in prima jumatate a anului, ajungand la 2,99 miliarde de euro. Cele mai afectate au fost pietele din Europa Centrala, unde valoarea proprietatilor a scazut cu 10,5%, pana la 480 milioane de euro.
„Valoarea tuturor proprietatilor a scazut in primele sase luni, indiferent despre ce piata a fost vorba. In mare parte, scaderile au fost cauzate de cresterea randamentelor, care au ajuns la 8,8% in luna iunie 2009, comparativ cu 8% la sfarsitul anului trecut”, se arata in raportul financiar al ProLogis.

In luna mai, ProLogis a vandut un portofoliu de noua proprietati din Germania si Olanda catre Curzon Capital Partners II, administrat de AEW Europe. Pretul de vanzare, de 119,5 milioane de euro, arata o scadere a valorii proprietatii cu 6,4% fata de luna decembrie 2008. Portofoliul vandut contine 229.000 mp de spatii de distributie, patru locatii fiiind in Germania si trei in Olanda, cu un contract de inchiriere valabil inca sase ani.

La sfarsitul lunii iunie, portofoliul ProLogis din Europa continea 232 de proprietati, care totalizeaza 4,9 milioane mp de spatii de distributie in 11 tari europene, cu o valoare de piata estimata la 3 miliarde de euro. Gradul de ocupare este de 96,9%, contractele de inchiriere fiind semnate pe trei pana la sase ani.

La nivel global, ProLogis detine un portofoliu de peste 44 de milioane mp pe pietele din America de Nord, Europa si Asia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si
Element Industrial, investitie de 25 mil. euro intr-un parc industrial
Setari Cookie-uri