Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca proprietarii de terenuri nelucrate care nu ingrijesc si nu curata suprafetele respective vor fi penalizati, cu o suma de 50-60 de euro pe hectar, potrivit Mediafax.

Tabara a spus ca o mare problema a agriculturii romanesti este reprezentata de cele trei milioane de hectare de teren necultivate.

"Nu este o problema simpla. Foarte multi au vorbit de impozitarea terenurilor. Nu! Impozitarea este legata in primul rand de cadastru. Pentru ca nu poti sa pui acelasi impozit pe un teren saratura, chiar daca este localizat langa Braila, si cernoziomul de la Fundulea", a afirmat ministrul.

El crede ca ar trebui introdusa o taxa de penalitate pentru cei care nu ingrijesc aceste terenuri. Potrivit ministrului, o astfel de prevedere a fost stipulata deja printr-o ordonanta din anul 1995.

"Tot cadrul acesta am vrea sa-l revedem, am vrea sa revedem si procedurile din tarile europene si sigur, impreuna cu Ministerul Finantelor am vrea sa gasim solutia, si este clar ca se va ajunge la aceasta taxare, care se refera nu numai la terenurile din extravilan, ci inclusiv intravilan. Nu se refera doar la terenurile private, ci si la cele proprietate publica, pentru ca daca te duci pe rambleurile de cale ferata si pe terasamente si nu numai", a mai spus el.

Tabara crede ca penalitatile ar putea fi stabilite la un cuantum egal cu subventia pe care o primesc agricultorii pe suprafata de teren, respectiv 50-60 de euro pe hectar.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si