Dezvoltatorul spaniol Volumetric, care anul trecut a inceput constructia unui bloc de locuinte in Brasov, exclusiv din fonduri proprii, spune ca discutiile cu bancile se poarta pe un ton mai bun decat in 2009, si de aceea spera sa obtina finantare pentru un proiect rezidential la Pitesti.
Compania negociaza, de asemenea, achizitia unui teren de circa 5.000 de metri patrati in Bucuresti pentru constructia unui alt complex de locuinte.

"Pentru proiectul din Pitesti avem aprobarile obtinute si suntem in discutii cu bancile pentru finantarea unei parti din investitie. Proiectul va fi realizat in doua etape, investitia totala urmand sa ajunga la 25 de milioane de euro", a declarat Dan Flesariu, directorul general al Volumetric Romania, citat de Mediafax.

Volumetric va finaliza la inceputul anului viitor primul proiect rezidential din Romania, la Brasov, cu un total de 156 de locuinte, in prezent imobilul fiind deja ridicat, urmand sa fie realizate finisajele interioare si exterioare.

Investitia pentru acest proiect, denumit Privilegio Brasov, se ridica la 25 de milioane de euro.

"Am decis sa investim integral fonduri proprii, pentru ca anul trecut, cand am inceput constructia, discutiile cu bancile erau foarte dificile. In acest an discutiile sunt pe cu totul alt ton, se pot lega discutii. Acum avem si un istoric si am demonstrat ca avem forta financiara investind fonduri proprii in primul proiect", a adaugat Flesariu.

La Pitesti vor fi construite 220 de locuinte, iar inceperea lucrarilor depinde de momentul in care dezvoltatorul va obtine finantare, in conditiile in care a fost organizata si licitatia pentru alegerea constructorului.

Reprezentantul dezvoltatorului spaniol spune ca intentioneaza, de asemenea, sa inceapa anul viitor constructia unui ansamblu imobiliar in Bucuresti.

"Suntem in negocieri pentru cumpararea unui teren de circa 5.000 de metri patrati intr-o zona semicentrala din Bucuresti. Acesta va fi primul proiect din Bucuresti, planurile noastre vizand constructia mai multor astfel de proiecte", a mentionat Flescariu.

Planurile companiei vizeaza constructia a circa 180 de locuinte in primul proiect din Bucuresti.

La Brasov, compania a finalizat complet primul etaj al imobilului de 11 nivele, iar in luna martie a anului viitor primii clienti se vor putea muta in locuinte.

Volumetric a vandut pana acum 10% din locuinte, adica 15 unitati, iar alte doua au fost rezervate.

"Suntem in grafic cu lucrarile, chiar este posibil sa finalizam proiectul mai devreme, ceea ce cred ca ar fi o premiera in Romania in aceasta perioada dificila pentru domeniul imobiliar", a mai spus Flescariu.

Grupul Volumetric, infiintat in Spania, are activitati in domeniul imobiliar, energii alternative, in servicii medicale si industrie alimentara. Incepand cu anul 2006, Volumetric s-a extins pe piata imobiliara din Polonia, Ungaria si Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri