Primul mall din Baia Mare : 160.000 de vizitatori in primele zile, cu 78% peste asteptari

Centrul comercial Gold Plaza, primul mall din Baia Mare, a atras in primele patru zile de la deschidere un trafic de 160.000 de vizitatori, cu 78% peste asteptarile dezvoltatorilor, varful fiind atins vinerea trecuta.

“Ne asteptam la un trafic de 90.000 de persoane pentru weekendul de deschidere. Joi am avut 40.000 de oameni in mall, de la ora 15.00 pana la ora 22.00. Vineri am avut peste 50.000 de vizitatori si alti 70.000 sambata si duminica,” a declarat Eran Socher, director de dezvoltare al proiectului.

Dezvoltatorii au organizat vineri un concert in aer liber cu Andreea Banica, Smiley, Sistem si Iris.

Centrul comercial Gold Plaza a fost inaugurat pe 4 noiembrie, circa 82,5% din magazinele inchiriate fiind deschise publicului. In prezent, mall-ul este inchiriat in proportie de 86%, insa dezvoltatorii spun ca in urmatoarele doua saptamani gradul de ocupare va creste la 89%.

Chiria medie pe metru patrat pentru magazinele din Gold Plaza este mai putin de 10 euro/luna, in contextul in care nivelul veniturilor incasate se va ridica la 3,5 milioane de euro pe an.

Agentul de inchiriere a centrului comercial este compania de consultanta imobiliara Colliers International, iar printre cei mai importanti chiriasi ai Gold Plaza se numara: Cora, C&A, Domo, Takko, New Yorker si Deichmann.

Gold Plaza este amplasat la intersectia bulevardelor Decebal si Victoriei, are o suprafata de 30.000 mp inchiriabili si a necesitat o investitie de circa 97 milioane de euro, dintre care 70 milioane de euro au reprezentat costurile de constructie. Proiectul a fost dezvoltat de compania ungara Futureal (25% din actiuni) in parteneriat cu fondul austriac Immofinanz (75%), acesta urmand sa preia integral actiunile proiectului in urmatoarele saptamani.

Pe plan local, fondul austriac Immofinanz mai detine centrele comerciale Polus Center (Cluj-Napoca), Euromall (Pitesti) si Armonia Center (Arad), precum si mai multe cladiri de birouri si parcuri industriale, fiind cel mai puternic investitor din piata imobiliara romaneasca.

Vezi aici Cum arata primul mall din Maramures.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri