Numarul locuintelor confiscate in urma executarii silite a crescut cu 14% anul trecut in SUA, la nivelul record de 1.050.500, potrivit companiei de cercetare a pietei RealtyTrac, preluata de AFP.

Compania publica lunar analize referitoare la operatiunile de executare silita din SUA, informeaza Mediafax.

Numarul total al confiscarilor ar fi fost mai mare daca nu ar fi existat un scandal, provocat de dezvaluirea, in septembrie anul trecut, a unor nereguli in mai multe mii de proceduri de executare silita imobiliara, care a fortat bancile mari sa incetineasca ritmul executarilor.

RealtyTrac a anuntat, totodata, ca a indentificat aproape 2,9 de milioane de proceduri de executare imobiliara in 2010, numar record, cu 2% mai mare decat in 2009. Aceste proceduri, initiate printr-o notificare de intarziere la plata, nu sunt intotdeauna finalizate prin confiscarea locuintei debitorului de catre creditor.

Banca centrala americana a indicat in noiembrie ca nu anticipeaza reducerea numarului de executari imobiliare in SUA inainte de 2012.

Cresterea numarului de proceduri de executare silita reprezinta un indicator al dificultatilor financiare cu care se confrunta populatia, in conditiile unui somaj ridicat, in pofida ameliorarii situatiei economiei, dar si al faptului ca americanii prefera sa apeleze la imprumuturi cu dobanzi variabile, care au tendinta sa urce pe termen lung.

Un oficial al Rezervei Federale a afirmat luni ca 22% dintre gospodariile care au de rambursat un imprumut datoreaza creditorului mai mult decat valoreaza locuinta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Imobiliare si constructii »Citeste si