Consilierii municipali au adoptat în şedinţă de marţi, 27 aprilie, de la ora 10,00, proiectul privind deschiderea unui centru de vaccinare anti-COVID drive-through în Piaţa Constituţiei.

UPDATE: 11:50: Primăria Capitalei va deschide un centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției din Capitală, proiectul fiind adoptat pe 27 aprilie de către Consiliul General al Capitalei. Acesta va fi amenajat pe suprafața aferentă a 240 de locuri de parcare și va avea 4 puncte de vaccinare.

Știre inițială:

Potrivit unui proiect de hotărâre, partea corespunzătoare a 240 de locuri de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită temporar, până pe 12 septembrie, în vederea organizării unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip drive-through de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul urmează să aibă patru puncte de vaccinare.

Un alt proiect abrogă prevederi potrivit cărora, pe teritoriul municipiului Bucureşti, serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi şi nu se pot executa decât de dispecerii taxi autorizaţi de Autoritatea de autorizare a Primăriei Municipiului Bucureşti, în condiţiile în care se asigură posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin comenzi telefonice sau prin alte mijloace, inclusiv aplicaţiile de tip online care se identifică obligatoriu cu dispeceratul al cărui nume este trecut în autorizaţia de dispecerat emisă de autoritatea de autorizare a PMB.

Consilierii vor discuta şi despre contractarea unor servicii de audit pentru analizarea modului în care au fost utilizate resursele financiare şi cele umane, în perioada 1 ianuarie 2017 - 31 decembrie 2020, de către aparatul de specialitate şi entităţile din subordinea primarului general al Capitalei şi a CGMB.

Pe ordinea de zi se mai regăseşte un proiect de hotărâre conform căruia taxele şi impozitele locale vor creşte cu 2,6% în 2022, conform ratei inflaţiei.

Gratuitatea privind ocuparea locurilor publice cu restaurante şi terase de vară se prelungeşte până pe 31 decembrie, potrivit unui alt proiect de hotărâre. Taxa de ocupare a domeniului public pentru restaurante şi terase de vară era zero de la începutul acestui an până pe 30 iunie, conform hotărârii CGMB nr. 429 din 21 decembrie 2020, care se abrogă.

În atenţia consilierilor locali va fi şi un proiect care aprobă trecerea mai multor construcţii din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din domeniul public al municipiului Bucureşti în cel privat al Capitalei, pentru scoaterea din funcţiune în vederea casării, demolării, valorificării şi ulterior construirii unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale unităţii sanitare pentru o mai bună poziţionare şi conectare a departamentelor urgenţă, ATI şi Chirurgie.

CGMB va lua o decizie privind publicarea autorizaţiilor de construire emise de municipalitate pe pagina de internet a PMB, într-o secţiune dedicată.

Consiliul General va hotărî şi în privinţa unui proiect prin care se aprobă transferul tuturor păsărilor exotice aflate în gestiunea ALPAB, cu titlu gratuit, către Administraţia Grădina Zoologică Bucureşti, precum şi către alte grădini zoologice sau rezervaţii aparţinând altor UAT-uri, asociaţii şi organizaţii pentru protecţia animalelor din România, în măsură să le asigure bunăstarea şi serviciile veterinare obligatorii prin lege.

Două străzi de pe malul Lacului Băneasa ar urma să fie transmise în administrarea Consiliului Local Sector 1 pentru a le moderniza, conform unui alt proiect de hotărâre. Consiliul Local Sector 1 a adoptat, în decembrie 2020, o hotărâre privind solicitarea către CGMB de a aproba transmiterea străzilor Gârlei şi Madrigalului în administrarea sa, în vederea reabilitării şi modernizării lor, pentru a crea condiţiile necesare amenajării unui spaţiu de promenadă în jurul Lacului Băneasa.

Alte două proiecte se referă la împuternicirea expresă a Consiliului Local Sector 6 de a încheia acorduri de parteneriat cu Salvaţi Copiii pentru derularea în comun a unui program privind înfiinţarea unui centru pilot de acordare de servicii pluridisciplinare pentru copii, victime ale abuzului sexual, respectiv cu Asociaţia Centrul Rromilor "Amare Rromentza" pentru realizarea Centrului Comunitar Integrat Giuleşti Sârbi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri