Toate operațiile din spitalele din România se suspendă timp de 30 de zile, din cauza creșterii alarmante a numărului de cazuri de COVID-19. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat, șeful DSU.

Singurele situații exceptate de la această regulă sunt femeile însărcinate, persoanele care merg la dializă, persoanele care au cancer, dar și alte cazuri care sunt considerate a fi urgențe și sunt extrem de grave.

Iată principalele declarații ale lui Raed Arafat:

„După cum vedeți, cifrele continuă să crească. Ieri, față de acum o săptămână cifrele aproape că s-au dublat în ceea ce privește pandemia. Motiv pentru care și discuțiile și analizele făcute la Centrul național de Comandă și Coordonare a Intervenției și discuțiilor cu mai mulți manageri de spitale, suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile care prevede ca începând cu data emiterii acestuia, managerii unităților sanitare publice cu paturi dispun măsuri pentru suspendarea internărilor, intervențiilor chirurgicale și alte tratamente și intervenții chirurgicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Prevederile NU se aplică femeilor însărcinate, care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă, care trebuie să se prezinte periodic pentru investigații, tratament. Astfel de proceduri medicale se vor realiza în continuare.

Am preferat să explic acum care e situația aceasta. Vorbim de o situație clară, unde avem o situație de urgență, de dezastru. E o soluție care s-a aplicat în mai multe țări care s-au confruntat cu probleme de pandemie.

Toți rezidenții urmează să fie preluați de unitățile de primiri urgențe pentru completarea personalului. La nivelul ministerului Sănătății se discută să mobilizăm mai multe persoane”, a precizat Raed Arafat.

Șeful DSU a mai precizat că medicul curant va fi cel care va decide în ce situația o persoană va necesita internare urgentă și va nota motivația într-o fișă de observație. Doar cadrul medical va decide dacă un pacient poate fi reprogramat, poate fi amânat sau dacă trebuie neapărat să fie tratat în respectiva unitate spitalicească.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri