China afirmă că nu a detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit legat de creşterea cazurilor de boli pulmonare în nordul ţării, a ianunțat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), după ce a solicitat Beijingului informaţii detaliate, scrie Agerpres.

"Autorităţile chineze au indicat că nu au fost detectat niciun agent patogen nou sau neobişnuit, nici semne clinice neobişnuite, inclusiv la Beijing şi Liaoning, ci doar o creştere generală a numărului de cazuri de boli respiratorii cauzate de agenţi patogeni cunoscuţi", a declarat OMS într-un comunicat.

De la mijlocul lui octombrie, OMS a studiat datele din sistemele de supraveghere chineze care arată o creştere semnificativă a bolilor respiratorii la copii în nordul Chinei.

Agenţia a precizat că a adresat o cerere oficială Beijingului pentru a obţine mai multe date, dar guvernul chinez nu a făcut niciun comentariu oficial.

OMS a indicat că joi a fost organizată o teleconferinţă cu Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor şi Spitalul de copii din Beijing, cu ajutorul Comisiei Naţionale de Sănătate.

Organizaţia cu sediul la Geneva recomandă populaţiei chineze să respecte "măsurile care vizează reducerea riscului de boli respiratorii".

Deja recomandate în timpul pandemiei de COVID-19 şi în timpul epidemiilor în general, acestea includ vaccinarea, păstrarea distanţei faţă de bolnavi, izolarea în caz de simptome, teste şi acordarea de îngrijiri în caz de necesitate, precum şi purtarea măştii.

Pe 13 noiembrie, autorităţile chineze au atribuit această creştere a bolilor respiratorii abandonării în acest an a restricţiilor de sănătate anti-COVID-19 şi circulaţiei agenţilor patogeni cunoscuţi.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Sănătate »


Setari Cookie-uri