Carne de curcan cu reziduuri de antibiotic ar fi ajuns in Germania de la o ferma din Romania, fiind trimisa o notificare in acest sens prin Sistemul Rapid de Alerta, a declarat, miercuri, vicepresedintele ANSVSA, Vladimir Manastireanu.

Vicepresedintele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor a spus ca, potrivit datelor transmise din Germania prin Sistemul Rapid de Alerta, este vorba despre o ferma din Romania care ar fi trimis piept de curcan cu reziduuri de antibiotic, scrie Mediafax.

Manastireanu a precizat ca, dupa primirea alertei, inspectorii sanitar-veterinari s-au dus la unitatea incriminata pentru a face ancheta privind carnea de curcan care a plecat la export intracomunitar.

Vicepresedintele ANSVSA a mai spus ca dupa finalizarea anchetei se poate spune unde a ajuns carnea de curcan despre care exista suspiciuni ca ar avea reziduuri de antibiotic.

El a precizat ca in momentul in care suspiciunea este transmisa prin Sistemul Rapid de Alerta, intreaga cantitate de carne suspectata este retrasa de la vanzare.

Manastireanu a mai spus ca inspectorii sanitar-veterinari vor preleva probe care vor fi trimise la laborator, iar in patru-sapte zile s-ar putea anunta rezultatele testelor si verificarilor facute.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »



Citeste si
Crescatorii de pasari contesta informatiile privind carnea de curcan din Germania