Chiar daca populatia lumii imbatraneste, iar numarul membrilor unei familii scade, segmentul celor care asteapta un copil si cei care se vor naste in urmatorii ani ofera oportunitati uriase pentru multe companii de bunuri alimentare si servicii, arata un studiu Euromonitor International.

Adultii din tarile dezvoltate devin parinti la varste mai inaintate si au mai putini copii, situatie care poate incuraja alocarea unui buget mai mare per copil din partea parintilor sau bunicilor. Tarile in curs de dezvoltare continua sa aiba cei mai multi copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 4 ani, in timp ce Statele Unite ale Americii conduc in topul economiilor dezvoltate.

  • Varsta medie la care femeile din tarile dezvoltate nasc primul lor copil a fost anul trecut de 28,3 ani, cu 2,4 ani mai mult fata de 1993.
  • India are cel mai mare numar de nasteri la nivel global si cel mai mare numar de copii cu varsta intre 0 si 4 ani – 125 de milioane in 2013.
  • SUA conduce in topul tarilor dezvoltate in privinta numarului de copii sub 5 ani: 19,7 milioane, mai mult decat intreaga Europa de Est.
  • Intre 2014 si 2030 se vor naste la nivel mondial 2,3 miliarde de copii, 47% in regiunea Asia-Pacific.
  • In 2030 vor exista la nivel global 647 de milioane de copii cu varsta cuprinsa intre 0 si 4 ani, reprezentand 7,7% din populatia mondiala.

Sursa foto: Copii, Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Studiu: Ce influenteaza loialitatea fata de un brand