"Tatalui meu nu ii placea sa evoce acest subiect. Cu toate acestea, atunci cand adultii se adunau pentru a schimba amintiri, eu eram mereu acolo ca sa-i ascult. Anume din aceste discutii am obtinut informatii despre razboi, despre ceea ce s-a intamplat cu familia mea", scrie presedintele rus intr-un articol intitulat "Viata este un lucru simplu si crud".

Potrivit lui Putin, tatal sau a facut serviciul militar ca simplu matelot in fortele submarine, la Sevastopol, in Crimeea. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, el a fost ranit la un picior. "Tata mi-a spus ca rana era grava. El a avut toata viata schije in picior, pe care nu si le-a scos niciodata. Piciorul il durea, insa medicul a preferat sa nu-i atinga micile fragmente pentru a nu-i distruge osul. Multumesc lui Dumnezeu pentru ca amputarea a fost evitata", dezvaluie liderul de la Kremlin.

Fratele meu mai mare a murit cand tata era pe front, continua Putin. El a fost separat de mama pentru a fi plasat intr-un centru de primire in vederea evacuarii, adauga presedintele rus.

"Anume acolo a murit dupa ce a contractat difterie. A fost o adevarata tragedie pentru familia mea. Sunt un copil nascut tarziu. Mama m-a nascut la varsta de 41 de ani", recunoaste Putin.
In opinia presedintelui rus, nu exista nici macar o singura familie care sa nu fi pierdut cate un membru in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.