Dragos Bucurenci, activist civic si jurnalist, va fi purtatorul de cuvant al Fundatiei Hope and Homes for Children Romania si va coordona activitatile de comunicare si de fundraising, incepand cu 1 noiembrie.

Bucurenci s-a intors in tara dupa incheierea unui master in administrarea afacerilor la Universitatea Stanford si dupa aproape un an petrecut la Comisia Europeana, unde a fost consilier de comunicare al comisarului european pentru politici regionale.

„In ultimii ani m-am implicat in sustinerea multor organizatii neguvernamentale si am hotarat ca pot fi mai eficient daca-mi canalizez o vreme eforturile inspre una singura. Am ales Hope and Homes for Children pentru ca este una dintre cele mai serioase si mai eficiente organizatii cu care am lucrat vreodata si pentru ca institutionalizarea copiilor este o problema care poate fi si trebuie rezolvata o data pentru totdeauna in Romania.”, a spus Dragos Bucurenci, care a adaugat ca, in paralel cu acest proiect, isi va continua activitatile de training si consultanta in mediul privat.

La HHC Romania, Bucurenci va coordona activitatile de comunicare si de fundraising, in stransa colaborare cu Robert Ion, care s-a alaturat echipei in august in calitate de Director de Fundraising, dupa ce a condus departamentele de fundraising ale organizatiilor americane Publicolor si New Visions for Public Schools. Dragos Bucurenci a condus „MaiMultVerde”, pentru care a strans sponsorizari de peste 2 milioane de euro, devenind astfel a doua cea mai cunoscuta organizatie ecologista din Romania, dupa Greenpeace.

Hope and Homes for Children Romania (HHC Romania) activeaza in Romania din 1998, timp in care a contribuit direct la inchiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din intreaga tara. Programele organizatiei au scos 5.700 de copii din institutii si au salvat peste 21.000 de copii de la ruperea de familie si este cea mai mare organizatie din Romania care urmareste inlocuirea sistemului institutional de protectie a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Citeste si:
Purtatorul de cuvant al Guvernului confirma sedinta de joi
Purtatorul de cuvant al...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Purtatorul de cuvant al CNAS, Daniel Osmanovici, a demisionat