Sindicalistii anunta noi proteste. Decizia Guvernului de a adopta, miercuri, o ordonanta de urgenta privind transferul contributiilor de la angajator la angajat ii nemultumeste pe sindicalisti. Acestia nu vor renunta la protestele anuntate, care vor avea loc in mai multe orase din tara.

Avand in vedere decizia Guvernului de a sustine in continuare transferul contributiilor sociale aproape exclusiv in sarcina salariatilor, Blocul National Sindical si organizatiile sale membre vor continua punerea in aplicare a calendarului de proteste anuntat in luna octombrie 2017, respectiv organizarea unor mitinguri la nivelul marilor orase din Romania.

Sindicalistii se tem ca trecerea contributiilor la angajat la va scadea considerabil salariilor.

Urmatoarele proteste vor avea loc dupa urmatorul calendar:

  • Miercuri, 08.11.2017, incepand cu ora 16.00, aprox 1.000 de membri de sindicat vor protesta la Constanta, in fata sediului Prefecturii Constanta.
  • Joi, 09.11.2017, incepand cu ora 15.00, aprox 1000 de membri de sindicat vor protesta la Oradea, in fata sediului Prefecturii Bihor.
  • Joi, 09.11.2017, incepand cu 16.00, aprox 1500 de membri de sindicat vor protesta la Ploiesti, participantii se vor aduna in jurul orei 16.00 la Gara de Sud din Ploiesti, de unde se va pleca in mars pana la Prefectura Prahova, mitingul se va derula incepand cu 16.30, in fata sediului Prefecturii.
  • Vineri, 10.11.2017, incepand cu ora 14.00, aprox 1500 de membri de sindicat vor protesta la Timisoara, in fata sediului Prefecturii Timis.
  • Miercuri 15.11.2017, incepand cu ora 16.00, aprox 1000 de participanti vor protesta la Cluj Napoca.

Actiunile de protest au ca tema centrala transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat dar vizeaza si teme de interes pentru organizatiile membre BNS, cum ar fi modificarea legii 62/2011 privind dialogul social sau constructia autostrazii Pitesti -Sibiu.

Marti, circa 6.000 de angajati ai Dacia au organizat un miting. Este primul din seria de proteste anuntate de Blocul National Sindical.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri