Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, considera ca trebuie introdusa plata suplimentara pentru angajatii ministerului din operativ, dar si pentru cei care desfasoara activitati cu caracter neprevazut, scrie Ziare.com.

In situatia in care mecanismul de plata a orelor suplimentare va fi aprobat, acesta ar urma sa functioneze incepand cu luna aprilie, iar primele ore suplimentare sa fie platite in luna iunie.

Ministrul Carmen Dan a tinut sa precizeze ca in urma discutiilor purtate cu reprezentanti ai Guvernului s-a ajuns la concluzia ca orele suplimentare care nu pot fi recompensate cu timp liber - din cauza deficitului de personal - in urmatoarele 60 de zile dupa prestarea acestor ore, sa fie platite.

De asemenea, munca suplimentara prestata peste programul normal de lucru va fi dispusa de seful ierarhic, in scris, fara a depasi 180 de ore anual, in situatii deosebite putand fi depasit, dar nu mai mult de 360 de ore anual, spune ministrul.

"Pentru a respecta aceste prevederi, structurile MAI isi vor adapta programul de lucru, incurajand formule ale acestuia care sa asigure munca in ture/schimburi, astfel incat sa fie respectat timpul liber corespunzator necesar angajatilor pentru refacerea capacitatii de munca", a explicat ministrul de Interne.

Citeste si:
De ce a fost audiata Carmen Dan timp de 6 ore la DIICOT
Carmen Dan a fost audiata 6...

Carmen Dan a anuntat ca in perioada urmatoare structurile ministerului vor stabili care sunt tipurile de activitati care necesita prezenta operativa pentru rezolvarea situatiilor deosebite, astfel incat acestea sa fie prevazute in Ordinul de Ministru care va reglementa functionarea mecanismului de plata a orelor suplimentare.

In plus, ministrul de Interne a declarat ca a avut o serie de discutii cu ministrul Justitiei inclusiv pentru plata orelor suplimentare lucrate de personalul din penitenciare. In ceea ce priveste salarizarea jandarmilor si a politistilor, Carmen Dan a spus ca trebuie sa existe un echilibru, astfel ca sustine acordarea indemnizatiei de 10 la suta pentru jandarmii din grupele de interventie, care ar urma sa intre in vigoare in aprilie, daca acest amendament va fi aprobat de Parlament.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Citește și
Soluții de cumpărături pentru vârstnici și persoane cu dizabilități
Setari Cookie-uri