Medicii reclama ca sistemul electronic PIAS al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nu functioneaza, pentru a treia zi consecutiv. "A treia zi in care nu merg sistemele informatice. De astazi dimineata nu putem folosi retetele online, softurile merg cu mare deficultate, nu se valideaza serviciile", spune Sandra Alexiu, presedintele Asociatiei medicilor de familie Bucuresti-Ilfov.

Sandra Alexiu a declarat, pentru HotNews.ro, ca nu este normal sa se intample acest lucru, medicii riscand ca serviciile sa nu li se deconteze, iar pacientii asteapta ore intregi la coada. Surse din CNAS contactate de aceeasi sursa sustin ca "este vorba despre un timp mai mare de raspuns din cauza raportarilor la final de luna, care incarca mult sistemul."

Postarea medicului Sandra Alexiu pe Facebook:

"A treia zi in care nu merg sistemele informatice. De astazi dimineata nu putem folosi retetele online, softurile merg cu mare deficultate, nu se valideaza serviciile. Suntem la limita celor 72 de ore peste care nu vor mai fi recunoscute serviciile. Nu se poate sa nu te intrebi de ce nu reactioneaza CNAS cand deja toti cei din sistemul medical consata nefunctionarea sistemului. Nu merge nicaieri, sunt din ce in ce mai multe voci, curg sute de mailuri catre suport si nu e niciun raspuns. Conform legii, CNAS trebuie sa comunice oficial nefunctionarea sistemelor informaticem precizand ORA si ZIUA. Intre timp noi nu putem elibera retete, bilete de trimitere, pacientii au de suferit. Dovada ca sistemul nu functioneaza se poate capata aici: http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html".

Sursa foto: Shutterstock / Spotmatik Ltd

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri