Oana Gheorghiu, fondator al Asociației Dăruiește Viață atrage atenția într-o postare pe Facebook că Spitalul Modular de la Lețcani în care au fost transportate victimele incendiului devastator de la Secția ATI din Piatra Neamț ar trebui din nou verificat pentru că nu prezintă siguranță.

Totodată, acesta transmis și un apel către medici, să vorbească mai mult despre probleme și să nu mai accepte nereguli.

„Cerem imperativ autorităților centrale, Direcția de Sănătate Publică Iași - DSP Iași, Ministerul Sănătăţii - România ISU SMURD, Iasi să verifice cu responsabilitate Spitalul Modular din Lețcani care a costat 13 milioane de eur, dați cu generozitate de domnii aceia de la Consiliile Județene Iași și Neamț.

Din toate informațiile și imaginile existente în spațiul public, acest spital pare o improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț, care a ars seara trecută.

Nu există o fundație, containerele sunt puse pe niște cărămizi, nu există ferestre, pacienții stau mai rău ca la închisoare. La prima ploaie sau zăpadă serioasă acele containere se vor afunda...”, a scris pe pagina sa de Facebook, Oana Gheorghiu, unul din fondatorii Asociației Dăruiește Viață.

Citește și: Carmen Uscatu, fondatoarea Dăruiește Viață: Pandemia de COVID-19 în România îmi amintește de Colectiv

Oana Gheorghiu mai atrage atenția că cel mai grav pare a fi modul în care este realizată instalația de gaze medicale, o improvizație într-un container, care pune în pericol întregul spațiu, fiind realizată cu țeavă de plastic.

„Precizez că instalațiile de gaze medicale se fac cu cupru medical sau inox, orice alt material este interzis conform SR EN ISO 7396-1. Nu avem informații despre instalația electrică, dar sperăm că măcar aceea e făcută cum trebuie.

Dacă aceste informații sunt reale și nimeni nu face nimic înseamnă că încă acceptăm sloganul "merge și așa".

Îi rugăm pe medicii care lucrează acolo să vorbească despre toate problemele. Dacă ei tac, noi nu avem prea multe argumente, căci acolo nimeni nu poate pătrunde. Vorbiți acum, altfel nimic nu se va schimba. Dacă nu o puteți face singuri, apelați la Colegiul Medicilor din România. Sunt sigură că vă va sprijini. Nu mai acceptați condiții inacceptabile”, mai adăugat Oana Gheorghi.

Vezi și: FOTO | Cât de puternic a fost incendiul din secția ATI a Spitalului Județean din Piatra-Neamț

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri