Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de precipitaţii moderate şi intensificări ale vântului, valabilă în aproape toată ţara până

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de precipitaţii predominant sub formă de ploaie care pot determina producerea de polei, valabile în orele următoare în zone din şapte judeţe.

Sub Cod galben se află, până la ora 18:00, judeţele Mureş (zona joasă), Harghita (zona joasă şi zona depresionară), Covasna (zona depresionară) şi până la ora 17:00 Maramureş (zona joasă), Sălaj (zona joasă), Cluj (zona joasă) şi Satu Mare (zona joasă).

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum 6 ore. AGERPRES/(AS - editor: Andreea Marinescu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

De asemenea, a emis o atenţionare Cod galben de ninsori şi viscol pentru zone din Apuseni, Carpaţii Orientali şi Carpaţii Meridionali, valabilă până sâmbătă dimineaţa, şi o avertizare Cod portocaliu pentru zone din munţii Apuseni, valabilă pe parcursul zilei de vineri, notează Agerpres.

Potrivit ANM, până duminică la ora 10:00, în Banat, Crişana, Transilvania şi Maramureş, temporar vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie. Cantităţile de apă acumulate pe tot parcursul intervalului vor depăşi local 20-30 l/mp şi izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă şi în cea montană, la altitudini sub 1.600 metri, unde va determina topirea stratului de zăpadă.
Pe alocuri se va depune polei, iar, local, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze în general de 45-55 km/h.

Pe de altă parte, până sâmbătă la ora 10:00, va fi Cod galben în zona montană înaltă, unde vântul va prezenta intensificări, cu rafale de peste 80-100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În Carpaţii Orientali, Munţii Apuseni şi vestul Carpaţilor Meridionali, la altitudini în general de peste 1.700 metri, local va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat nou şi consistent de zăpadă.

Conform avertizării Cod portocaliu, vineri, până la ora 23:00, în Munţii Apuseni, la altitudini de peste 1.700 metri, va ninge abundent şi vor fi intensificări ale vântului care la rafală vor depăşi 100-110 km/h, determinând viscol puternic şi reducerea vizibilităţii sub 50 metri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri