Din februarie 2022, peste 3,7 milioane de refugiați au trecut granițele din Ucraina și Moldova către România, conform datelor UNHCR (Agenția ONU pentru Refugiați). Agenția a lansat acum o campanie care își propune să impulsioneze incluziunea și coeziunea socială a refugiaților ucraineni în România.

Potrivit datelor UNCHR, din cei 3,7 milioane de refugiați ucraineni, la data de 30 iunie 2023, aproximativ 94.000 erau în continuare înregistrați în România. Majoritatea au plecat către alte țări. Poliția de Frontieră spune că au fost chiar mai mulți – peste 4,8 milioane, până la începutul lunii iulie. Iar conform ministrului Muncii, s-au angajat 6.810 refugiați ucraineni – o cifră ”record”, susține Marius Budăi. Trebuie menționat că de la începutul anului și până în mai a fost suspendat și programul ”50/20”.

Agenția ONU pentru Refugiați a lansat în România o nouă campanie de comunicare care explorează modurile în care refugiații din Ucraina reușesc să își regăsească speranța în România. Campania pornește de la solidaritatea fără precedent de care au dat dovadă românii care au primit refugiați din Ucraina și va pune în lumină reziliența și efortul ucrainenilor de a se adapta într-o altă țară, departe de casă, prin exemple personale care inspiră.

Pe de altă parte, o asociație specializată în combaterea traficului de persoane explica recent, pentru wall-street.ro, că mulți refugiați ucraineni au ajuns să lucreze la negru în România, deseori fără să-și dea seama. Nu puține sunt și ofertele de „joburi care sunt prea bune pentru a fi adevărate” și care se adresează în special adolescentelor și tinerelor venite din Ucraina, ademenite ulterior de traficanții de persoane. De asemenea, lipsa locurilor la creșe și grădinițe le împinge pe mamele venite din Ucraina să aibă un acces redus sau deloc în piața muncii pentru că nu au cine să-și lase copiii.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri