Primăria Sectorului 3 a început construirea unui nou pod rutier peste râul Dâmbovița, acesta urmând să fie amenajat în dreptul străzii Lunca Priporului, legând artera cu cele două sensuri ale Splaiului Unirii, astfel încât șoferii vor avea posibilitatea de a schimba direcția către orice destinație.

Podul început de Primăria Sectorului 3 va avea trei benzi de circulație pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii. În intersecțiile nou create vor fi instalate semafoare inteligente cu bucle de inducție.

Potrivit unui comunicat a Primăriei Sectorului 3, valoarea totală estimată a lucrărilor de investiție este de 15.068.977,38 lei (inclusiv TVA).

Sensurile, respectiv trotuarul și carosabilul urmează să fie despărțite prin jardiniere cu plante ornamentale, iar iluminatul pasajului va fi asigurat de lămpi cu LED-uri.

Suprastructura podului va avea o lățime totală de 34,45 m, alcătuită dintr-o parte carosabilă de 11,30 m și un trotuar tehnic de 80 cm pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, respectiv o parte carosabilă de 11,30 m și trotuar cu lățime utilă de 4,30 m pe sensul opus. Pe post de parapete direcțional, s-au prevăzut separatoare fizice și protecții la marginea părții carosabile din jardiniere. Având în vedere lățimea mare a suprastructurii, sunt prevăzute două poduri independente, câte unul pe fiecare sens de mers”, se arată în comunicatul citat.

Pe sensul dinspre str. Lunca Priporului, partea carosabilă va fi alcătuită din trei benzi de câte 3,50 m și un trotuar de serviciu de 80 cm pentru întreținere, separat de carosabil prin intermediul unor stâlpișori metalici.

Pe sensul spre str. Lunca Priporului partea carosabilă va avea tot trei benzi de câte 3,50 m, și pista de bicicliști de 2 m lățime. Trotuarul va fi separat de carosabil prin intermediul unei jardiniere.

Studiile de trafic arată că o soluție incontestabilă de reducere a valorilor de trafic și implicit a poluării este dezvoltarea infrastructurii rutiere pentru eliminarea blocajelor.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri