Stii care este rezultatul inmultirii 40 X 12 X salariul tau lunar? Ceea ce rezulta inseamna banii pe care ii castigi in 40 de ani de munca ca angajat intr-o firma sau la stat.
“Sa ne imaginam ca viata ta valoreaza 500.000 de euro. Este o perspectiva sumbra daca te uiti la bugetul tau pe viata care include banii pentru casa (300.000 de euro), masina (10-20.000 de euro), mancare (5 euro pe zi) si multe altele. Asa iti dai seama daca aceasta e viata pe care vrei sa o traiesti”, a spus antreprenorul Vlad Stan, in cadrul emisiunii Start-Up Wall-Street difuzata la Radio Lynx si pe wall-street.ro.

Aceasta este prima intrebare pe care trebuie sa si-o puna orice angajat care ar putea deveni antreprenor.

A doua intrebare se refera la viitor: daca domeniul in care lucrezi acum va arata la fel pe termen lung. “Lumea se transforma, lumea va arata altfel in viitor, putini se intreaba cum va arata viitorul lor peste 20 de ani. Cred ca aceasta este cea mai mare problema - lucrurile se schimba incredibil de repede, noi nu suntem pregatiti pentru aceste schimbari. Lucrurile se indreapta insa cu siguranta intr-o directie buna”, spune Vlad Stan.




Cat fac, de exemplu, 40 x 12 x 1.500 de lei? Raspunsul este 720.000 de lei. Ce reprezinta aceasta cifra? Suma totala pe care o poti castiga ca salariat dupa 40 de ani de munca. Adica, bugetul total pentru intreaga viata. Este o solutie viabila sa fii salariat , mai ales pentru cei care s-au angajat doar pentru beneficiile financiare?

Daca esti interesat de antreprenoriat, poti urmari emisiunea Start-up Wall-Street. Difuzat in fiecare miercuri, de la 12 la 13, Start-Up Wall-Street este un talk-show care se adreseaza antreprenorilor si celor care doresc sa inceapa un proiect pe cont propriu.



Urmareste primele opt editii ale emisiunii Start-Up Wall-Street, in care invitati au fost antreprenori de top:

Radu Georgescu, Gecad
Marius Ghenea, FitDistribution
Vlad Stan, SeedMoney
Anca Bidian, Kiwi Finance
Marius Todosiei, Bacania Veche
Eusediu Margasoiu, The Network
Radu Tudorache, M Group
Dragos Dinu, RBLS




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri