Nu trebuie sa supra-utilizezi tabletele si smartphone-urile, software-urile de ultima generatie sau Big Data pentru a construi un business ultra modern. A te conecta cu noile generatii este usor daca stii sa profiti de noile idei care s-au dezvoltat in 2016 si care, fara indoiala, vor prinde avant in 2017. Am gasit pe entrepreneur.com o selectie de idei de business-uri noi, pe care ai putea sa le testezi anul viitor.

1. Fast food sanatos

Sa nu ai senzatia ca fast food-ul scade ca importanta. Insa, poate mai mult ca oricand, oamenii cauta in prezent alternative mai sanatoase acelor hamburgeri sau “aripioare praijite si picante”. In afara Romaniei au inceput sa apara restaurante care servesc cupe de acai, salate de quinoa, sau pachetele cu legume gatite in abur. Majoritatea restaurantelor de acest fel servesc mancarea in furgonete mobile, in special pe langa cladiri de birouri.

2. Mici casute

Uneori, o vila de sute de metri patrati nu reprezinta o casa de vis. Foarte multi studenti cauta sa economiseasca cat mai multi bani, dar si sa traiasca decent – o potentiala solutie? Case de (foarte) mici dimensiuni, insa bine organizate si…pe roti. Un exemplu de pe plan international – casele marunte ale Tumbleweed, avand pret de pornire de circa 10.000 $. Sunt mai dragute decat traditionalele rulote si sunt (aproape) complet customizabile. Unele au chiar si o micuta veranda.

In Romania aceasta miscare inca nu a inceput, insa de ce sa nu vedem asa ceva si la noi?

3. Servicii de livrare…orice

Vesticii muncesc mai mult decat oricand si timpul este foarte limitat. Nu au timp nici sa faca mancare, nici sa spele rufe. Desi acest lucru reprezinta o problema pentru multi, pentru altii poate reprezenta o oportunitate.

Se pare ca, daca li se ofera posibilitatea, oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru orice – americanii platesc deja Postmates si Uber Eats pentru a livra mancare acasa sau la munca. Booster Fuels le incarca masinile cu motorina, oriunde s-ar afla acestea. Americanii au Amazon Prime Now, prin care clientii pot primi la usa orice – de la alimente la electronice.

Conceptul este deja rodat in afara – trebuie doar sa gasesti o nisa interesanta si sa o testezi si in Romania.

4. Educatie prin tehnologie

Daca te uiti la copii in mijloacele de transport in comun, vei vedea cum multi parinti ii lasa “in plata Domnului” sa se joace pe telefoane mobile. De fapt, si la scoala din ce in ce mai multi profesori lasa copiii cu telefoane mobile sau tablete. De ce sa nu transformi acest fapt intr-un business? Sa intre in scena “educatia tehnologica”, sau Edtech.

Acest concept poate include portaluri cu jocuri educationale, platforme de discutii, formulare si carti educative si multe, multe altele. Un exemplu international este Kidpreneurs Academy.

5. Realitate virtuala (si accesoriile)

Realitatea virtuala (VR) reprezinta o evolutie interesanta a tehnologiei moderne. Cu ochelari speciali, poti intra intr-o lume complet noua si, deseori, fascinanta.

Daca nu esti cea mai tehnica persoana, nu te teme – nu trebuie sa fii un geniu al programarii pentru a construi un business axat pe VR. De fapt, majoritatea continutului VR nu are nicio legatura cu tehnologia. Poti sa iti deschizi propriul site unde sa scrii despre noile tehnologii, jocuri, software-uri care apar pentru VR. Poti vinde headset-uri de cardboard (precum Google Cardboard). Daca esti bun pe programare, poti chiar construi programe si jocuri, sau poti oferi sprijin companiilor din diferite industrii, precum auto sau imobiliare, creand experiente virtuale inedite.

6. Mancare de calitate superioara pentru animale de companie

Posesorii de animale de companie devin din ce in ce mai atenti in ceea ce aleg pentru prietenii lor blanosi. Avand acces la informatii mult mai diverse si corecte, din ce in ce mai multi proprietari inteleg ca mancarea ieftina le poate imbolnavi sau chiar omori animalele, asa ca din ce in ce mai multi prefera mancare sanatoasa, raw.

Acest lucru reprezinta o oportunitate extraordinara pentru antreprenori. Atata timp cat ownerii de animale sunt dispusi sa plateasca mai mult pentru calitate, tu ai o nisa pe care ai putea sa intri. Poti incepe prin a oferi mancare raw pentru animale cu alergii. Poti combina ideea cu cea de mai jos – livrari saptamanale de mancare? Posibilitati sunt multiple.

7. Cutii la abonament

Le vezi peste tot – pe Facebook, Instagram sau Pinterest – cutii la abonamente (subscription boxes).
Acum, poti primi o cutie, lunar, cu aproape orice – snacks-uri, machiaje, stickere, benzi desenate si chiar bere. Exista o cutie-abonament pentru aproape orice hobby, pentru aproape orice personalitate, insa Romania a ramas in urma in acest sens.

Pe langa potentialul de a incepe un business de subscription box pe o nisa lucrativa, o alta companie internationala, UnboxingRocks, face trafic din…a deschide astfel de cutii, apoi realizand review-uri ale produselor aflate inauntru.

Cu aceste sapte idei, este mai mult decat posibil sa iti creezi propria companie moderna la care visezi. Evident, acestea sunt doar schite – fiecare business ar putea primi amprenta creativa a ta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri