Ai niste idei pe care vrei sa le pui in practica intr-o industrie de care esti pasionat, insa nu ai o strategie definitiva iar afacerile sunt un domeniu pe care nu esti stapan. Talentul, vointa si creativitatea sunt calitati de care orice antreprenor are nevoie, dar pentru ca businessul tau sa nu se plafoneze intr-un timp foarte scurt si pentru ca efortul tau sa dea roade, trebuie sa ai in vedere cateva lucruri.

Exemple de start-up-uri de succes in Romania sunt numeroase, in special in zona de produse handmade. Strategia de promovare a produselor nu este singurul aspect la care sa te gandesti atunci cand vrei sa iti deschizi propria firma. Pana sa ajungi la produsul final, sunt pasi de urmat si lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere.

Legislatia

Antreprenorii care doresc sa isi deschida o afacere trebuie sa cunoasca legile care reglementeaza societatile de tip PFA. Pentru a infiinta o societate de tip PFA, aplicantii nu trebuie sa fi comis infractiuni financiare si trebuie sa aiba pregatire profesionala in domeniul in care doresc sa obtina avizul.
Daca esti eligibil, capitalul necesar este de doar 200 de lei iar avizul se poate obtine in decurs de trei zile. Pe de alta parte, impozitul pe venit trebuie platit trimestrial, in patru rate egale. Desigur, solutii exista pentru a veni in ajutorul afacerii tale. Iti poti deschide un cont bancar PFA prin care sa poti reduce costurile in functie de pachetul ales.

Avantajul este cel al cunoscatorilor de business

Cum poate un startup sa isi...
Citeste si: Cum poate un startup sa reduca costurile fara a-si afecta eficienta

Dezbaterea dintre talentul si cunostintele de business este constanta. Se considera ca ideal este sa existe un balans intre talent si cunostinte, ba chiar un amestec din cele doua calitati. Nu este imposibil sa incepi o afacere doar cu una dintre aceste calitati dar trebuie sa retii faptul ca avantajul il vor avea cei care au o educatie in acest sens. Experienta este foarte important ca sa intelegi cum functioneaza un business, asa ca, in cazul in care esti sigur ca asta este directia in care vrei sa mergi, participa la cursuri de antreprenoriat. Verifica inainte de orice experienta celui care sustine cursul, pentru a fi sigur ca vei invata despre subiectele de care ai nevoie.

Produsul trebuie sa fie unic

Inainte de a te lansa pe piata, trebuie sa te asiguri ca produsul tau este unic. Acesta trebuie sa se cristalizeze in urma unor studii de piata care sa stabileasca concurenta si mesajele acesteia de pe piata. In cazul in care vei urma strategii similare, produsul sau serviciul pe care vrei sa il oferi se va pierde in multime. Studiul pietei si strategia de dezvoltare trebuie obligatoriu sa faca parte din strategia ta de business, pentru ca scenariile de vanzari sa fie cat mai realiste.

Trebuie sa fii deschis la schimbari

Platforma Omnicredit a fost...
Citeste si: Platforma Omnicredit a fost lansata oficial: ce produse ofera

Pentru ca piata nu este constanta, un antreprenor trebuie sa fie deschis la orice fel de schimbari ar putea sa apara. Orice antreprenor doreste sa aduca un produs sau un serviciu nou pe piata, care sa fie unic si care sa genereze schimbare, deci, indiferent de industria pe care o preferi, lucrurile nu vor fi bine definite. Adaptarea la noile schimbari este una dintre caracteristicile unei companii longevive si ale unui antreprenor care este conectat constant la piata si stie care este fluxul cererilor.

Esecul este parte integranta a dezvoltarii

Exista o multime de povesti despre oameni care au cunoscut succesul peste noapte insa mai mult ca sigur acestea nu sunt adevarate. Succesul este rezultatul unei munci constante si al unui efort enorm iar esecul poate veni chiar si in ciuda muncii pe care ai depus-o. Un antreprenor trebuie sa vada esecul ca pe o oportunitate prin care sa repare sau sa refaca ceea ce a dus la esecul respectiv. Nu te poti opri dupa primul moment in care simti ca ai pierdut. Reactia unui antreprenor la esec este momentul care poate decide soarta companiei.

Daca ramai ferm pe pozitie si consideri ca ai toate calitatile necesare pentru a continua pe acest drum, te vei bucura de orice moment investit in dezvoltarea afacerii tale.

Vasile Pamfil, antreprenorul...
Citeste si: Romanul care a demonstrat ca orice piedica poate fi o oportunitate

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Start Up »Citeste si
Start-up Nation 2018: ce oferte au bancile pentru cei admisi