GapMinder Venture Partners BV si TechAngels anunta primul parteneriat din Romania dintre un investitor institutional si cei privati. In baza acestuia, GapMinder va participa in orice runda de investitii cuprinsa intre 40.000 si 200.000 de euro realizata de membrii TechAngels cu o suma similara, vizandu-se exclusiv startup-uri de tehnologie. La fiecare runda de investitii vor exista minim doi angel investors din zona privata.

Scopul parteneriatului este incurajarea investitiilor de tip angel. In urmatoarele 12 luni se estimeaza ca vor fi realizate 5-10 investitii.

Companiile selectate pentru acest program vor avea acces la cate o runda de investitii cumulate de pana la 400.000 de euro, beneficiind totodata de suportul investitorului institutional GapMinder prin accesarea know-how-ului partenerilor si a unor potentiale runde ulterioare de investitii.

“Investitiile facute de angels stau la baza oricarui ecosistem sanatos de startup-uri, motiv pentru care investitorii pot avea o contributie substantiala la dezvoltarea companiior. Investitorii de acest tip sunt, in majoritatea cazurilor, antreprenori de succes, asa ca o companie la inceput de drum poate beneficia de experienta acestora in ceea ce priveste multiple aspecte de business, de la politica de angajare, pana la strategia de produs si zona operationala. Parteneriatul cu TechAngels este un prim pas pe care il facem in aceasta directie, fiind deschisi ca, pe viitor, sa dezvoltam parteneriate similare si cu alte grupuri de angel-investors”, a declarat Cosmin Ochisor, partener GapMinder.

Parteneriatul GapMinder – TechAngels isi propune sa devina un model de buna practica in ceea ce priveste modul in care sunt realizate astfel de runde de investitii, cu scopul de a proteja in egala masura companiile care sunt beneficiarele investitiilor respective, dar si investitorii.

“Filosofia investitiilor de capital de risc este ca fondatorii unei companii sa mentina controlul asupra acesteia cat mai mult timp posibil, adica dupa doua-trei runde de investitii acestia sa detina in continuare peste 50% din firma”, a explicat Cosmin Ochisor.

La randul sau, Malin Iulian Stefanescu, Presedinte TechAngels, a adaugat: “Inovatia tehnologica poate fi principalul avantaj competitiv al Romaniei. TechAngels reuneste angel investors care pun individual sau impreuna, in runde sindicalizate, resurse financiare si experienta de business pentru a facilita cresterea si internationalizarea startupurilor tehnologice romanesti. Investitorii din TechAngels sunt antreprenori si executivi din corporatii, cu o experienta semnificativa in zona lor de activitate si bine conectati, nu numai cu liderii din diferite industrii, dar si cu fondurile de investitii din tara si strainatate. Parteneriatul cu GapMinder vine dupa o colaborare excelenta de-a lungul timpului si consider ca va creste atat volumul fondurilor la care vor avea acces startup-urile, cat si valoarea rezultatelor acestora”.

De la infiintarea sa, in ianuarie 2018 si pana in prezent, GapMinder Venture Partners a investit in 31 de companii si a atins o dimensiune a fondului de 40 de milioane de euro.

GapMinder Venture Partners coordoneaza un fond de investitii menit sa ofere capital pentru companiile in stadiu incipient, dar cu potential de crestere si pentru dezvoltarea IMM-urilor de tehnologie aflate in faza de expansiune atat la nivel local, cat si international. Fondul de investitii pune accentul pe tehnologie si servicii, diversificarea sectoriala, obiective orientate spre produs, respectiv echipa. GapMinder investeste in companii in prima faza de investitii (serie A), seed si pre-seed (accelerare).

Partenerii Fondului au o abordare directa ca investitori, sporind cresterea organica a companiilor prin implicarea directa in organizarea operationala, guvernanta corporativa, disciplina financiara si sustinerea managementului.
GapMinder este co-finantat in majoritate prin Programul Operational Competitivitate 2014 - 2020.

TechAngels a fost creat in 2013 cu scopul de a fi un „loc de intalnire” intre startup-urile tehnologice si investitori. Grupul are doua directii principale: sustinerea tinerilor antreprenori (prin investitii, acces la programe de accelerare si o suma de alte resurse necesare pentru a-si dezvolta afacerea) si incurajarea potentialilor angel investors de a face primii pasi in aceasta zona.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri