Ai aflat că, dacă vrei să menții standardele într-o companie și dacă vrei să crești foarte mult numărul de angajați, atunci trebuie să ai proceduri clare. Așa că... te-ai apucat, ți-ai luat cursurile necesare, consultanții necesari… tot ce ai avut nevoie și ai scris procedurile.

Opinie scrisă de Răzvan Căzănescu, fondatorul TBF.

Sunt atât de frumoase că le-ai lua în brațe dacă nu ar fi atât de multe și supraponderale.

Acum… te aștepți ca odată ce le-ai scris atât de frumos și clar, lucrurile să meargă strună. Oamenii să le respecte. Să le studieze de câteva ori pe zi atunci când au neclarități. Să ți se aducă flori pentru cât de ușoară le-ai făcut munca.

Însă după câteva luni, te trezești la realitate și îți dai seama că aproape nimic nu s-a schimbat. Oamenii fac munca la fel. Fac aceleași greșeli. Aproape nimeni nu consultă procedurile. Și sincer… îți vine să iei pe toată lumea la bătaie cu teancul de hârtii la care ai lucrat atât de mult.

Ceea ce nu se înțelege, din păcate, este că scrierea procedurilor este doar începutul către standardizarea unei companii.

Procedurile explică “CUM”. Atât.

Dacă vrem să fie și folosite avem nevoie să adăugăm training peste acest fel de mâncare. Mult training. Foarte mult training. Adaugă training la fel cum ai adăuga parmezan pe paste. Mult, des, de bună calitate.

Ce vreau să spun mai exact este: asigură-te că fiecare om este trainuit de 6-7 ori pe fiecare procedură pe care trebuie să o urmărească. Iar trainuit înseamnă să îi fie predate, să facă jocuri de rol și să fie urmărit pentru a primi feedback.

Fără asta, pastele tale vor avea gust de pâine necoaptă.

PS: Cred că mi-a fost foarte foame când am scris acest fundament

Sursa foto: Razvan Cazanescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri