Dupa exit-ul din Regina Maria, Wargha Enayati, medicul de origine iraniana care a pus bazele medicinei private de top in Romania, lucreaza la o serie de proiecte care vor aduce noi directii in domeniu, in paralel cu proiectul policlinicilor sociale deja cunoscut.

Intr-un interviu acordat Wall-Street, Enayati a declarat ca nu are in plan extinderea policlinicilor sociale, pasul urmator fiind functionarea acestora la capacitate maxima. In schimb, lucreaza la serie de proiecte unice in piata locala.

Unul dintre planurile omului de afaceri este de a investi, in viitorul apropiat, intr-o clinica de second opinion, prin care va pune la dispozitie optiunea de a verifica si reverifica un diagnostic.

La inceputul anului, Enayati a cumparat Versa Media, o companie locala specializata in organizari de evenimente medicale, elearning in domeniu si telemarketing sales, la a carei rebranduire se lucreaza intens.

Insa, urmatorul proiect mare al omului de afaceri este un mall medical, o resedinta pentru varstnici asistati si neasistati in cadrul unui spital de recuperare neurologica, ortopedica, cardiologica si geriatrica.

Citeste si:
Coach: Femeile pot sa fie lideri mai buni decat barbatii
Coach: Femeile pot sa fie...

“Toata puterea mea intelectuala, spirituala si financiara va merge in acest proiect. Este o investitie foarte mare, in care am atras mai multi parteneri, va fi in Bucuresti, avem deja terenul cumparat in zona Baneasa si sper ca in luna martie a anului viitor sa incepem sa sapam”, a declarat Enayati.

Proiectul se va derula sub un brand nou si va fi pozitionat in apropierea spitalului Regina Maria din Baneasa. Medicul spune ca a remarcat lipsa de serviciu pe acest segment medical de mai multa vreme, dar a fost preocupat cu alte proiecte.

“Aceasta este noua mea misiune, sa producem servicii la standarde foarte inalte, asa cum am facut si cu celelalte proiecte. In Romania avem o mare lipsa in aceasta zona, nu avem experti, majoritatea celor implicati in proiect vin din Germania sau Austria”.

Wargha Enayati

Citeste si:
Seful Knight Frank pe Europa: 2018 ar putea aduce un val de...
Seful Knight Frank pe Europa:...

Frica, un ingredient nelipsit al antreprenoriatului

Dupa exit-ul din Regina Maria, despre care vorbeste cu emotie si nostalgie, Enayati spune ca sunt multe greseli din care a invatat, sunt multe lucruri pe care le-ar face diferit. Ceva, insa, a ramas la fel: frica.

“Nimeni nu a facut asa multe greseli ca mine. Inca sufar dupa Regina Maria, dupa copilasul meu, dar merg inainte la urmatorul pas. Chiar daca a fost o decizie pragmatica, chiar daca am stiut din prima zi ca voi vinde businessul, inca mi-e dor. Am construit Regina Maria pentru a o vinde iar motivul principal a fost frica. De sistem, de o eventuala prabusire a sistemului de abonamente, frica de faptul ca nu aveam experienta in business, eu fiind medic. Dupa 2005, aceasta frica m-a impins serios catre un exit”.

Chiar daca stie ca mare parte din frica era fara baza, sentimentul exista si acum. Mai ales ca este un proiect total nou, intr-o piata care nu este inca educata pentru acest gen de servicii.

Ar accepta sa fie ministru?

Enayati spune ca cele mai mari probleme ale sistemului medical de stat sunt legate de vointa oamenilor si de coruptie. Dupa sirul de scandaluri care au zguduit sistemului, pare ca suntem intr-un moment critic. Putem sa ne asumam continuarea lipsei de strategie sau reforma este inevitabila.

Citeste si:
Gusta, Certinvest: Riscul desfiintarii Pilonului II inca exista si...
Gusta, Certinvest: Riscul...

„Putem si sa nu facem reforma. Ca sa o facem, trebuie sa vad un ministru bun pe minim 4 ani sau chiar 8. Am vazut in viata mea cred ca 20 de ministri ai sanatatii”, spune omul de afaceri.

Enayati spune ca ar accepta o pozitie de ministru doar daca ar exista varianta prin care aceasta functie sa nu fie politica. “Sistemul e suprem. De la candidatura, tu deja depinzi de oamenii care te sponsorizeaza si ajungi in pozitie cu senzatia ca esti dependent de cei care te-au ales si cu obligatia sa nu ii superi. Nu este genul meu”.

Chiar daca ar fi, poate, pozitia perfecta in care ar putea sa combine titlul de business inovation in medicina cu misiunea de a schimba lumea, Enayati nu se vede in sistem.

Am avut, de-a lungul anilor, ca pacienti, oameni cu intentii foarte tari, care au ajuns ministri, prim ministri sau secretari de stat. Au iesit cu planuri mari si au iesit repede. Sistemul nu te lasa. Singurul care a reusit sa jongleze exemplar cu sistemul a fost Raed Arafat si pentru el, jos palaria! Eu nu am diplomatia lui”, a conchis acesta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Succese »Citește și
Lumea in schimbare: "The Punisher" sau mana de fier care conduce Filipine
Setari Cookie-uri