Uniunea societatilor de asigurare a sesizat deja Comisia Europeana cu privire la incalcarile Directivei 2009/138/CE si ale Tratatului de functionare al Uniunii Europene in urma plafonarii tarifelor RCA prin Ordonanta 54/2016, existand premisele ca Romania sa fie sanctionata pentru incalcarea legislatiei comunitare, in urma aprobarii de catre Guvern a tarifelor plafonate pentru polita de asigurare obligatorie auto (RCA).

In motivatia asiguratorilor se arata ca potrivit normelor europene mentionate, atat plafonarea unor tarife in absenta unui sistem general de control al preturilor, cat si posibilitatea de a aplica tarife ca element de sprijin sau protectie pentru o anumita industrie sunt interzise. Avand in vedere faptul ca Romania nu are un sistem general de control al preturilor, este imposibil, legal, sa aiba un cadru care sa se refere strict la piata de asigurari.

Vrei sa citesti articolul complet?

Aboneaza-te la Wall-Street!

Prin abonamentul Wall-Street devii parte a comunitatii de afaceri de top din Romania. Toate informatiile noastre sunt create pentru a te ajuta sa fii mai bun in activitatea ta zilnica.

Aboneaza-te! Am deja cont