De la inceputul lui 2011, circa 31% din pachetele de vacanta interne au fost achizitionate de catre familii cu copii, in contextul in care acest segment a devenit important pentru turismul autohton, potrivit lui Adrian Voican, director general al Bibi Touring, tur operator specializat exclusiv pe turism intern.
Dupa cum arata Voican, din segmentul familiilor care cumpara pachete turistice interne, 60% au un singur copil, iar aproximativ 20% au doi copii.

Dat fiind potentialul acestui sector de piata pentru turismul romanesc, dar si faptul ca recesiunea a schimbat preferintele consumatorilor care, anul trecut, au cumparat vacante la «oferte speciale», Bibi Touring a creat programul Bebe All Inclusive.

"Prin acest program vrem sa dovedim ca litoralul romanesc continua sa reprezinte o destinatie pentru familiile cu copii. Prin negocieri cu hotelierii, am creat o serie de facilitate", a spus directorul general al Bibi Touring.

Astfel, programul este structurat in functie de categoriile de varsta ale copiilor – programul Bebe (0-3 ani) ofera gratuitate la cazare, patut special pentru copii, scaunel special pentru servit masa, meniu si bauturi special, sistem de incalzire a apei, carucior pentru plimbare, pachetul Prichindel (3-7 ani) include pat suplimentar, jumatate din meniul unui adult si scaunel pentru servit masa, iar Junior (7-14 ani) include pat suplimentar si jumatate din meniul unui adult.

Pana in momentul de fata, 23 de hoteluri de pe litoralul romanesc au intrat in programul Bebe All Inclusive, printre care hotelul Vega de 5 stele din Mamaia, Iaki si Savoy din Mamaia – de 4 stele, hotel Amurg (3 stele) din Eforie Sud, hotel Dunarea (3 stele) din Eforie Nord sau Capitol (3 stele) din Jupiter. Preturile pentru adulti, de persoana, variaza de la 151 lei pentru un sejur la un hotel de 2 stele si poate ajunge pana la 2.900 lei per sejur la un hotel de 5 stele.

In prezent, Bibi Touring ofera peste 180 de hoteluri din Mamaia pana in Vama Veche, cu patru hoteluri de 5 stele, 30 de 4 stele, 81 de 3 stele. Pe litoralul romanesc, doar sase hoteluri au regim all inclusive clasic.

La nivel national, exista circa 313.000 de locuri de cazare in Romania, dintre care 120.000 se gasesc pe litoral.

"Romanii prefera in special statiunea Mamaia (circa 50%), conform statisticilor pe 2010 si pachetelor achizitionate de la inceputul acestui an, Eforie (12%), Neptun (9%) si Jupiter (7%)", spune Voican.

Inceputul lui 2011 se caracterizeaza printr-o stare de ezitare a celor care vor sa achizitioneze vacante. Seful agentiei de turism Bibi Touring crede ca pachetele de vacante pe litoral se vor vinde cu precadere din a doua parte a anului, dupa ce sezonul estival va incepe.

"Este posibil sa vedem cresteri la nivelul pietei autohtone de turism, insa nu pot sa ma pronunt exact asupra valorii pe care o va inregistra acest sector", a adaugat reprezentantul tur operatorului.

Asigurari de calatorie si pe plan intern

Asiguratorul Generali a lansat asigurarea storno si pentru pachete turistice achizitionate pe teritoriul Romaniei, prin care turistii isi primesc banii inapoi.

Suma maxima asigurata este 8.000 lei, iar asiguratul este despagubit daca el sau sotul/sotia, o ruda de gradul I sau o persoana care urmeaza sa-l insoteasca in calatorie se imbolnaveste grav, daca decedeaza sau daca are un accident rutier petrecut pe teritoriul Romaniei, care implica direct asiguratul sau autovehiculul. Totodata, in caz de distrugere a locuintei asiguratului sau primirea unei citatii, asiguratul isi primeste banii inapoi.

Potrivit oficialilor Bibi Touring, cei care vor achizitiona pachete care costa mai putin de 500 lei, vor plati pentru o asigurare storno 1% din pretul ofertei, iar cei care vor da peste 500 lei pe o vacanta vor plati 2% din pretul acesteia.

In plus, Generali va lansa pe piata locala, incepand cu luna viitoare, o asigurare de calatorie de tip turist pentru vacantele in tara, care il va proteja pe cel care calatoreste de riscul unui accident sau al imbolnavirii subite.

"Pentru un sejur de 7 zile, asiguratul va plati 10 lei", a spus Iuliana Hampu, sef serviciu asigurari travel Generali Asigurari.

Potrivit lui Hampu, circa 300.000 de turisti romani care au plecat in vacanta in strainatate anul trecut au incheiat o asigurare. Dintre romanii care au plecat in vacanta in 2010, aproximativ jumatate au ales sa cumpere un pachet turistic prin agentie.

"De obicei, cam toti cei care au mers in vacante in strainatate prin agentii de turism au incheiat o asigurare. Restul romanilor, care au avut iesiri pana la granita (Ungaria, Bulgaria), nu au ales sa se asigure", a spus Hampu.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri