La propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Executivul a aprobat o hotarare pentru modificarea unui act similar din 2010 privind eliberarea certificatelor de clasificare, a licentelor si brevetelor de turism, arata Mediafax.

"In scopul imbunatatirii modalitatii de aplicare a prevederilor hotararii sus-mentionate, se introduc clarificari ale unor termeni si disjungerii unor fapte pentru stabilirea competentei de sanctionare a acestora. De asemenea, prin prevederile avute in vedere la modificare s-a dorit continuarea eforturilor de eliminare a desfasurarii activitatilor turistice «la negru», facandu-se precizari explicite asupra unor obligatii care incumba operatorilor economici din domeniul turismului", se arata intr-un comunicat al MDRT.

Totodata, noile prevederi vizeaza corelarea cuantumului amenzilor cu gradul de pericol social al faptei contraventionale, prin introducerea unor noi sanctiuni pentru nerespectarea obligatiilor instituite in sarcina operatorilor economici din turism, potrivit sursei citate.

Astfel, desfasurarea activitatii in structuri de primire turistica neclasificate va fi sanctionata contraventional cu amenda intre 40.000 lei si 50.000 lei, iar activitatea in unitati cu certificate de clasificare expirate va fi sanctionata contraventional cu amenda intre 20.000 lei si 40.000 lei, fata de amenda cuprinsa intre 10.000 lei si 20.000 lei aplicata pana in prezent, pentru ambele situatii.