Anularea unui numar mare de zboruri din cauza crizei nucleare din Japonia si in contextul turbulentelor politice din Africa de Nord a afectat semnificativ profiturile Lufthansa, a declarat directorul financiar al companiei germane, Stephan Gemkow, pentru Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.

Aceste anulari au redus profitul inainte de taxe al Lufthansa cu peste 100 milioane euro, potrivit informatiilor preluate de Reuters si citate de Mediafax.

"Nu putem recupera aceasta suma pe parcursul unui an", a adaugat el.

Lufthansa, care va anunta rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea pe 28 iulie, a inregistrat profit in aceasta perioada, a continuat directorul financiar al companiei.

In pofida conditiilor dificile, Gemkow a confirmat esimarile companiei pentru acest an.

"Suntem multumiti de prognoza pentru 2011. Continuam sa ne asteptam ca profiturile si vanzarile sa fie peste nivelul din 2010. Insa fantezia ca am putea sa urcam mult mai mult a fost semnificativ descurajata", a comentat el.

Oficialul s-a aratat multumit de numarul calatorilor din iunie din Europa si estimeaza ca operatiunile companiei din regiune vor deveni profitabile din 2013.

Costurile Lufthansa cu combustibilul sunt in crestere, in pofida masurilor de hedging, si ar putea urca la 6,5 miliarde euro in acest an, de la 5,16 miliarde euro in 2010.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si