Turistii romani au un apetit tot mai crescut pentru destinatii exotice, indepartate, pentru ca le place sa descopere si sa se aventureze, pachetul de cazare ajungand la 900-1.000 de euro de persoana pentru cele mai cumparate oferte, a declarat directorul general al Paravion, Remus Visan, potrivit News.ro.

"Vedem o crestere importanta si pe destinatii exotice, indepartate, mai scumpe, insa cu un raport calitate-pret excelent, in Iordania, Africa de Sud, Brazilia, Vietnam, Indonezia sau Peru", a afirmat Visan, care este si presedinte interimar al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.

Cele mai cautate destinatii exotice in acest an sunt Punta Cana, unde 11 nopti la un hotel de cinci stele costa 900 euro/persoana, Tenerife (11 nopti la un hotel de cinci stele costa 1.000 euro/persoana) si Thailanda, unde un pachet de 12 nopti de cazare la un hotel de patru stele ajunge la 1.060 euro/persoana.

"Anul acesta avem o paleta larga de destinatii care includ si circuite, croaziere sau vacante exotice, in Africa de Sud, Etiopia, Coreea de Sud, Norvegia, Antarctica sau Insulele Canare. Turistul roman este aventuros, ii place sa descopere, observam de la an la an cereri tot mai mari pentru astfel de zone", a spus Visan.

Cei care au inceput sa isi planifice vacanta de vara au optat pentru insulele grecesti - Chania, Creta, Lefkada sau Santorini, dar si pentru Malloca, Tenerife, Cipru, Croatia, Portugalia sau Turcia. Pentru o saptamana in insulele grecesti, la Lekfada, Creta, Skiathos sau Parga, preturile sunt inca reduse, cu pana la 20%, la ofertele early booking.

"Daca ne referim la cei care au optat pentru destinatiile traditionale de vara, majoritatea a ales anul acesta Creta sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter traditionale in Grecia sau Turcia fiind rezervate in special in lunile iulie-august", a adaugat seful celei mai mari agentii de turism online.

Totusi, Visan le recomanda turistilor sa nu se aventureze in destinatii aflate in proximitatea conflictelor armate din Orientul Mijlociu.

Paravion, detinuta de fondul de investitii GED Capital, estimeaza o cifra de afaceri de 60 milioane de euro anul acesta pe plan local, in crestere cu 30% fata de 2015. Consolidat cu cifra de afaceri a Bavul.com, business-ul pe care il opereaza in Turcia, vizeaza afaceri de peste 80 milioane euro in 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri