Oricât de mult ne-ar fascina continentele îndepărtate de noi, ceva ne face mereu să ne întoarcem la bătrânul nostru continent - Europa. Se pare, însă, că avem și motive și aici nu ne referim doar la plajele superbe din Italia, Spania sau Portugalia, ci și la orașele în care merită să locuiești și care abia așteaptă să fie explorate. Unul dintre acestea se află și în România. Ghicești care este?

Europa nu este doar un loc frumos în care poți călători, ci și unul în care poți avea un stil de viață exact așa cum ți-l dorești. Potrivit unui raport al Comisiei Europene, aproape nouă din zece cetățeni europeni au declarat că sunt mulțumiți de viața pe care o duc în orașul lor, potrivit timeout.com.

Zurich a fost desemnat cel mai bun oraș al Europei în raportul din 2023. Cel mai mare oraș din Elveția a depășit celelalte 82 de orașe incluse în clasament. Locuitorii din Zurich au fost în mare parte mulțumiți de locurile de muncă, de transportul public, de serviciile de sănătate, de calitatea aerului, de situația financiară, dar și de mulți alți indicatori.

O zonă în care orașul nu s-a descurcat atât de bine a fost (poate, deloc surprinzător) prețurile caselor, deoarece doar 11% au descris că găsesc un loc accesibil pentru a trăi. Cu toate acestea, Zurich a înregistrat o rată de satisfacție a vieții de 97%. Interesant este că și Cluj- Napoca se află în acest top al celor mai bune orașe din Europa în care să locuiești, unde poziția cu numărul 9.

Cluj-NapocaCluj-Napoca, sursa foto: Unsplash

Top 10 cele mai bune orașe din Europa în care să locuiești

  1. Zurich
  2. Copenhaga
  3. Groningen
  4. Gdańsk
  5. Leipzig
  6. Stockholm
  7. Geneva
  8. Rostock
  9. Cluj-Napoca
  10. Braga

Top 10 cele mai proaste orașe din Europa în care să locuiești

  1. Palermo
  2. Atena
  3. Istanbul
  4. Tirana
  5. Napoli
  6. Belgrad
  7. Roma
  8. Skopie
  9. Miskolc
  10. Podgorica

După cum se poate vedea, la celălalt capăt al clasamentului se află Palermo, capitala culturală și economică a Siciliei. În ciuda frumuseții sale evidente, a soarelui și a mâncării de-a dreptul divine, doar 62% dintre locuitorii chestionați sunt mulțumiți că locuiesc acolo. Potrivit raportului, Palermo este considerat un loc deosebit de prost în ceea ce privește traiul, mai ales pentru familiile cu copii mici. Doar 34% dintre rezidenți sunt mulțumiți de spațiul verde al orașului și doar 37% sunt mulțumiți de serviciile sale de sănătate.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri