Guvernul italian se gandeste sa permita municipalitatilor locale sa introduca o taxa facultativa pentru turisti, cu o valoare de maxim cinci euro pe zi, a declarat ministrul italian al Turismului, Francesco Rutelli, transmite Rompres.

"Nu este vorba de o taxa in sensul propriu al cuvantului ci de o posibilitate oferita municipalitatilor care nu ii va afecta pe rezidenti", a explicat Francesco Rutelli in fata tour-operatorilor italieni reuniti cu ocazia Congresului national.

Potrivit oficialului italian, municipalitatile din Roma, Florenta si Venetia se gandesc sa introduca aceasta taxa, in timp ce altele, cum este Napoli, nu au intentia de a recurge la aceasta masura.

Proiectul de buget pe 2007 prevede posibilitatea ca municipalitatile sa decida singure daca aplica sau nu aceasta taxa pentru turisti, precum si posibilitatea de a scuti anumite unitati turistice, de genul hotelurilor pentru tineri, sau neaplicarea taxei in anumite perioade ale anului. Ministrul italian al Turismului a subliniat insa ca veniturile generate de aceasta taxa vor fi obligatoriu reinvestite in structurile si serviciile turistice.