Christian Tour, cel mai mare touroperator din Romania, vrea sa dea in judecata Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) si sa ceara daune de 1 milion de euro pentru afectarea imaginii, dupa ce ANT a inclus mai multe sedii ale firmei pe lista agentiilor de turism carora li s-a retras licenta de functionare, a declarat Marius Pandel intr-o conferinta de presa.

Marius Pandel, CEO-ul agentiei de turism Christian Tour sustine ca ANT a pus pe lista respectiva (prezenta aici) 9 puncte de lucru din Deva, Oradea si Sectorul 1 din Bucuresti care au fost inchise si relocate in urma cu cativa ani.

"Nu este posibil ca o autoritate sa transmita informatie in piata care sa creeze panica si care sa afecteze imaginea unor touroperatori. ANT a ales sa publice o lista cu agentii carora li s-a retras licenta sau au intrat in faliment, dar pe acea lista sunt puse agentii carora care au radiat puncte de lucru, ceea ce nu este normal. Ne afecteaza imaginea! [... ] Cerem ANT ca in 24 de ore sa faca rectificare si sa trimita un comunicat prin care sa-si asume ce a facut: faptul ca creat panica in piata, a dezinformat si a deformat realitatea", a declarat Marius Pandel.

CEO-ul Christian Tour a mentionat totodata ca daca ANT nu va reactiona, va actiona in instanta si va cere daune in valoare de 1 milion de euro. Exista posibilitatea ca acestea sa fie chiar mai mari, potrivit avocatului firmei de turism, Doru Giugula.

"Consideram ca a fost o eroare materiala, o neglijenta a unui functionar incompetent si asteptam ca presedintele (ANT) sa ne comunice masurile de sanctionare. Nu putem sa ne cerem scuze, cu scuzele omori un om. Cerem scuze, dar prejudiciul creste. Deocamdata, vom avea in vedere investitiile facute in campania de marketing si vom avea in vedere si vom cuantifica numarul de plangeri si de telefoane care continua sa sune, investitia si costurile cu agentii si cu operatorii care trebuie sa convigna turistii si agentiile ca zvonul este fals", a declarat avocatul agentiei Christian Tour,

Citeste si:
Vacante la jumatate de pret la targul de turism din acest weekend
Vacante la jumatate de pret...

Christian Tour are 40-50 de puncte de lucru in intreaga tara. In 2015, Christian Tour a avut o cifra de afaceri de peste 55 milioane de euro, ceea ce o plaseaza printre cele mai mari agentii de turism din Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Christian Tour, scoasa de pe "lista neagra" a agentiilor de turism