O vacanta reusita se organizeaza din timp. Bilete de avion, rezervari la hoteluri, agenda cu locuri de vizitat, obiective turistice de neratat, mancaruri de savurat, suveniruri de cumparat, rezervari la firmele de inchiriat masini, bilete la concertul unei trupei preferate. Lista cu lucruri de facut este lunga, iar responsabilitatile sunt mari. Daca nu vrei sa iti asumi planificarea unei vacante, agentul de turism poate fi solutia salvatoare.

Dorul de vacanta se domoleste cu .. o alta vacanta. Indiferent ca este vorba de un city-break sau de un concediu in toata regula, planificarea trebuie facuta ca la carte. Oricine isi poate organiza propria vacanta, informatiile sunt disponibile pe internet, insa nu oricine poate planifica vacanta perfecta. Vezi mai jos cateva motive pentru care ai putea sa apeleze la un agent de turism.

6 motive pentru a apela la un agent de turism

Dezastrele naturale iti pot strica vacanta

O multime de destinatii turistice au fost grav afectate, in ultimii ani, de cutremure, furtuni, inundatii, alunecari de teren. De ce sa risti sa iti strici vacanta din cauza dezastrelor naturale, cand exista o solutie la indemana? Agentul de turism. Acesta are acces la informatii legate de vreme, la care poate cei mai multi oameni nu au, si stie sa iti recomande cea mai potrivita destinatie in functie de prognoz meteo. In plus, un agent de turism te poate sfatui sa amani plecarea in concediu sau sa schimbi cu totul destinatie, pentru ca vremea rea sa nu iti da planurile peste cap, scrie travelmarketreport.com.

Timpul e pretios ... la fel si vacantele

Incearca sa te imprietenesti cu agentul de turism. Odata ce acesta va ajunge sa te cunoasca mai bine, va putea sa gaseasca vacanta perfecta pentru tine. Agentul organizeaza totul, tu trebuie doar sa iti faci bagajele si sa pleci in concediu.

Avantajele unui agent de turism

Foto: Shutterstock / TravnikovStudio

Organizarea vacantei pentru o familie numeroasa poate fi complicata

Multi oameni sunt dispusi sa plateasca sume considerabile de bani pentru a pleca in vacanta alaturi de copii si nepoti, insa planificarea unui astfel de concediu poate pune pe oricine la grea incercare. Un agent de turism este solutia salvatoare in astfel de situatii, daca vrei sa ai parte de vacanta perfecta.

Lumea este in continua schimbare, iar agentii de turism tin pasul cu ea

Si-au revenit insulele Caraibe dupa ultimul uragan? Pot americanii sa calatoreasca in Cuba? Agentii de turism nu doar vand vacante, ei descopera destinatii noi, le viziteaza, experimenteaza locuri si mancaruri noi, iar apoi transmit informatiile mai departe turistilor, pentru ca ei sa se poata bucura de vacanta.

Avantajele unui agent de turism

Foto: Shutterstock / Kuznetcov_Konstantin

Agentul de turism te ajuta sa economisesti bani

Evident, agentul de turism trebuie platit pentru serviciile lui, insa gandeste-te cat de multa valoare adauga vacantei tale. Un agent de turism povestea ca unul dintre clientii lui obisnuia sa isi rezerve singur vacantele pe vase de croaziera. Clientul sau nu a stiut niciodata ca agentia care organiza croazierele oferea reduceri consistente pentru grupuri de turisti. Cei mai multi turisti evita sa apeleze la un agent de turism, in ideea in care acest lucru le va scumpi si mai mult vacanta. In realitate, lucrurile stau chiar pe dos. Oferindu-le ponturi utile, agentul ii ajuta sa economiseasca bani.

Ca orice consultant, agentul stie mai multe lucruri decat tine

Ar trebui sa pleci in croaziera in nordul Europei sau in sud? Agentul de turism stie care sunt camerele de hotel cu cea mai buna priveliste, stie ca ar trebui sa iti refaci pasaportul cu sase luni inainte sa iti expire, stie ca trebuie sa ai la tine o harta rutiera a Europei, pentru ca firmele care inchiriaza masini nu iti vor da una. Iti poate recomanda un ghid privat, in locul unui ghid de grup, iti poate da ponturi despre locurile pe care sa le vezi, care nu sunt trecute in ghidurile turistice.

Sursa foto: Kzenon / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri