Pandemia de coronavirus a forțat statele lumii la diferite acțiuni în vederea salvării economiei. Astfel, pentru reanimarea turismului, orașul Geneva din Elveția oferă bani, mai exact carduri cadou turiștilor care se vor caza în regiune. Pentru cel puțin două nopți de cazare într-un hotel din Geneva, turiștii pot primi un card cadou, pe care îl pot folosi pentru a consuma băuturi, pentru a mânca și chiar pentru a vizita diferite obiective turistice, potrivit BusinessInsider.com.

Cardul este în valoare de 100 franci elvețieni, echivalentul a 93 de euro, putând fi utilizat la hotelurile, restaurantele sau pentru excursiile organizate în Geneva. Turiștii pot folosi cardul chiar și pentru a cina în locații cu stele Michelin, dar și pentru tururi ale faimoasei industrii de ciocolată.

Turiștii pot primi un singur astfel de card pe camera de hotel, cardurile putând fi răscumpărate la momentul check-in-ului, potrivit Biroului de Turism din Geneva. În plus, cardul este valabil până la 31 decembrie 2020.

În luna iunie, Elveția și-a deschis porțile turismului internațional, permițând intrarea turiștilor din state precum: Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia.

Dacă turiștii sunt din statele cu risc epidemiologic înalt și nu din cele mai sus menționate, aceștia trebuie să respecte o perioadă de carantină de 10 zile.

Având în vedere restricțiile de circulație, în contextul pandemiei de coronavirus, nu doar Geneva a luat hotărârea de a atrage turiștii în acest mod. Sicilia este încă un exemplu, aceasta plătind jumătate din biletul de zbor al turiștilor, dar și o treime din plata unității de cazare. De asemenea, unități de cazare din Mexic, incluzând Cancun și Riviera Maya, au lansat o campanie ”de reactivare a destinației”, prin care oferă turiștilor discounturi de 20% pentru diverse activități, dar și o noapte de cazare gratuită pentru două rezervate.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri