Grand Plaza Hotel a achizitionat Complexul Neptun pentru 7 mil. euro

Grand Plaza Hotel SA Bucuresti, parte a grupului Howard Johnson, a castigat vineri licitatia cu strigare pentru vanzarea Complexului Neptun, parte a societatii Olimp Estival 2002, la pretul de pornire de sapte milioane euro, potrivit Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului.

Grand Plaza Hotel SA a fost singurul ofertant pentru Complexul Neptun, iar conform legislatiei "in situatia in care se prezinta un singur ofertant care ofera pretul de pornire al licitatiei, acesta este declarat adjudecatar", precizeaza AVAS, potrivit NewsIn.

Contractul de vanzare-cumparare va fi semnat in zilele urmatoare cand se va face si plata. Complexul Neptun, format din constructie, mijloace fixe si teren aferent in suprafata de 28.724,16 mp, este situat in statiunea Neptun Mangalia, judetul Constanta.

Cu banii obtinuti din vanzarea activului, societatea isi va plati datoriile si va investi in celelalte active: hotelurile Amfiteatru, Belvedere si Panoramic, pe care le mai detine societatea Olimp Estival 2002.

Actionarii Olimp Estival 2002 au aprobat, pe 14 februarie, vanzarea constructiilor si terenului aferent Complexului Neptun la licitatie publica cu strigare, la un pret de pornire de sapte milioane euro, fara TVA. AVAS a devenit, in august 2006, actionarul majoritar al societatii, cu 54% din capitalul social, prin transferul acesteia de la RA-APPS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri