După un an de pandemie care a încrâncenat teribil economiile și călătoriile în interiorul statelor membre și nu numai, Uniunea Europeană mizează pe redeschiderea turismului prin introducerea pașaportului de vaccinare. Acesta va demonstra că te-ai vaccinat, spune Ursula von der Leyen la începutul acestei săptămâni.

Obiectivul certificatelor „este să se asigure că acolo unde oamenii se pot bucura de libera circulație fără riscuri pentru sănătatea publică, să poată să o facă”, a explicat președinta Comisiei Europene (CE), potrivit Politico.

Certificatul verde digital” va fi conceput pentru a facilita libera circulație și pentru a se asigura că, deși anumite restricții ale liberei circulații pot rămâne în vigoare, acestea vor fi utilizate numai acolo unde este justificat și în măsura necesară. Comisia dorește ca permisul verde să enumere nu numai dovada vaccinării, ci și rezultatele testelor și informații despre recuperarea după ce o persoană s-a îmbolnăvit.

Ursula von der Leyen, președinte CE (foto)

Sursa foto: Shutterstock

Ideea nu trebuie confundată cu permisul verde lansat de Israel pentru a permite persoanelor vaccinate să revină în săli de concerte și baruri: Bruxelles are un cuvânt de spus în ceea ce privește libera circulație, dar utilizarea unui certificat în astfel de scopuri interne ar reveni țărilor UE, a argumentat Comisia.

Însă, în plan practic, una din cele mai mari provocări cu care se va confrunta Comisia Europeană este cea legată de îngrijorările și de îndoielile care vin din partea mai multor state membre, legate de aceste certificat digital de vaccinare.

Citește și: Când vom putea merge din nou în vacanță. Ce spun experții

Țările care doresc introducerea certificatului digital de vaccinare

Țările din UE care doresc introducerea certificatului digital de vaccinare sunt, în mod evident cele care sunt dependente de turism și de care reluarea călătoriilor depinde, în fapt, revenirea economică. Vorbim aici de statele din sudul Europei precum Spania, Malta, Cipru și Grecia.

„Asigurarea restabilirii cât mai rapide a libertății de mișcare ... este, de necesitate, o prioritate fundamentală pentru noi toți”, i-a transmis premierul grec Kyriakos Mitsotakis, primul care a susținut ideea, lui von der Leyen, încă din ianuarie.

Țările nu au dispoziția necesară să mai aștepte: ministrul adjunct al turismului din Cipru, Savvas Perdios, a declarat joi că britanicii vaccinați vor fi primiți în țară fără restricții începând cu luna mari. Spania și Grecia caută, de asemenea, un „coridor verde” pentru a fi facilitate călătoriile europenilor.

Vezi și: [VIDEO] Alin Burcea, despre turismul în 2021: cu sau fără pașaport de vaccinare

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri