Salonic, Grecia

Salonic, Grecia

Destinația recomandată ca alternativă la Atena ar fi Salonic, care este, fără îndoială, considerată a doua capitală a Greciei. Cu o istorie fascinantă, bucătărie excelentă, o priveliște frumoasă, precum și o populație prietenoasă și plină de viață, ce nu este de iubit la orașul Salonic.

Diferitele cartiere ale orașului sunt precum mici lumi, fiecare cu istoria și atmosfera lor. În tot orasul, noul se contopește cu vechiul, printre clădirile moderne și străzile aglomerate fiind împânzite monumente romane ți biserici bizantine.

Sursă foto: Unsplash

San Sebastian, Spania

San Sebastian, Spania

Acest mic oraș de coastă din Țara Bascilor este renumit la nivel mondial pentru restaurantele sale fantastice, dar are și un loc plăcut pentru activități acvatice cum ar fi surfingul.

Este un oraș vechi, foarte prietenos cu pietonii, care nu se simte niciodată aglomerat și este, de asemenea, foarte aproape de o mulțime de crame, un plus pentru iubitorii de vin.

Sursă foto: Unsplash

Porto, Portugalia

Porto, Portugalia

Porto este un oraș industrial fermecător, mic, iar străzile pietruite îi dau un farmec aparte. Fațadele baroce unice din secolul al XVIII-lea acoperite cu plăci portugheze și accesul rapid la podgoriile din Valea Douro fac din aceasta o bijuterie unică, plină de caracter.

Dacă ești un împătimit al călătoriilor și îți place să vizitezi o mulțime de obiective turistice, ar trebui să știi că în Porto nu se găsesc prea multe muzee, însă unul care trebuie vizitat este cel de Artă Contemporană.

Sursă foto: Unsplash

Verona, Italia

Verona, Italia

Cum poți descrie Verona în doar câteva cuvinte? Mâncare delicioasă, vin bun și 2.000 de ani de istorie. Așa arată orașul din Italia, construit în anul 300 d.Hr.

Iubitorii de vin pot ajunge cu ușurință în orașul Trento și pot vizita producătorul spumant de Bellavista sau, în doar 30 de minute, pot ajunge la Valpolicella unde se produce Amarone, un vin roşu originar din regiunea San Pietro in Cariano – Verona.

Pe Lacul Garda, turiștii pot închiria o barcă pentru o zi sau să practice surf. Pentru o masă delicioasă, poți alege faimosul restaurant cu stele Michelin, Dal Pescatore. Mai ai nevoie de mai multe motive pentru a vizita Porto?

Sursă foto: Unsplash

Sursa foto: Pexels