Hanul Anselmo - Oituz

Hanul Anselmo - Oituz

Hanul Anselmo datează din 1882, an în care Mișcarea Memorandistă lua ființă prin publicarea Memorialului lui Gheorghe Barițiu, iar în Europa se semna Tripla Alianță. Fondatorul Pittini Anselmo, maestrul cioplitor în piatră, membru al breslei masone, se refugiase din Toscana (decăzută economic din cauza epidemiei de malarie) şi își găsise adăpost şi contracte de lucru în zona Oituzului, pe vremea aceea graniţa cu Moldova a Comitatului Secuiesc Trei Scaune-Háromszék.

Maestrul Pittini Anselmo s-a îndrăgostit şi apoi s-a căsătorit la Oituz cu frumoasa secuiancă Gyergyai Juliana (Iulişca), cu care a avut cinci copii. Având o meserie căutată, Maestrul Pittini Anselmo a devenit faimos în regiune, câștigând mulţi bani construind drumuri, poduri, podeţe şi nenumărate case din piatră.

Hanul Anselmo este situat pe DN 11, la pasul Oituz. Este un complex ospitalier, un monument istoric compus din mai multe corpuri de cazare și restaurant. Pe timpul iernii, oaspeții se pot plimba cu sania trasă de cai şi pot degusta un vin fiert şi o pălincă de Covasna, celelalte anotimpuri fiind propice drumeţiilor în care pot fi descoperite împrejurimile.

Sursa Foto: Hanul Anselmo

Casa Brădet – Întorsura Buzăului

Casa Brădet – Întorsura Buzăului

Casa Brădet este situată lângă Întorsura Buzăului, în satul Brădet, într-un pitoresc și liniștit amplasament, fiind străjuită în depărtare de Munții Ciucaș și de apele Buzăului.

Camerele îmbină stilul rustic cu eleganța modernă, oferă un plus de confort turiștilor.

Pensiunea are multe de oferit pe lângă confort, aer curat și frumusețea locurilor: zonă de relaxare interioară (masă de biliard, fussball, darts electronic, masă ping-pong, rummy, table, șah, cărți), zonă de relaxare exterioară (3 foișoare, loc de joacă cu leagăne, balansoare și trambulină pentru copii), plimbări cu trăsura sau sania trasă de cai – iarna.

Sursa Foto: Casa Brădet

Vila Anna – Malnaș Băi

Vila Anna – Malnaș Băi

Vila Anna se află în centrul satului Malnaș Băi, un loc cunoscut pentru izvoarele de apă minerală.

Turiștii își pot petrece timpul într-o atmosferă relaxantă, într-un mediu rural elegant.

Vila Anna dispune de șase apartamente, fiecare cu bucătărie și baie proprie, complet echipate. Proprietatea are și o grădină cu facilități de grătar, și chiar și un ciubăr pentru relaxare.

Se pot închiria și biciclete, zona fiind populară și printre amatorii de drumeții.

Sursa Foto: Vila Anna

Vörös Guest House – Târgu Secuiesc

Vörös Guest House – Târgu Secuiesc

Pensiunea Vörös se află în centrul istoric al oraşului Târgu Secuiesc, într-o clădire construită în secolul al XVIII-lea.

Pensiunea se află în apropierea principalelor atracții turistice, cafenele, terase și restaurante din oraș. Capacitatea maximă de cazare este de 16 persoane, în cinci camere și un apartament, toate fiind amenajate la etajul şi mansarda clădirii.

Condiţiile de cazare sunt considerate a fi de trei stele.

Sursa Foto: Vörös Guest House

Panorama Boutique Hotel – Sfântu Gheorghe

Panorama Boutique Hotel – Sfântu Gheorghe

Panorama Boutique Hotel este situat în Sfântu Gheorghe, în apropierea stațiunii Vâlcele. Hotelul dispune de 19 camere și apartamente, un centru spa liniștit, un restaurant, o sală de conferințe și o parcelă de pădure perfectă pentru o mică drumeție.

Locația hotelului iese în evidență datorită peisajului de poveste, oferind oaspeților priveliște asupra bogățiilor naturii din Ardeal.

Panorama Spa își așteaptă oaspeții cu ciubăr cu apă rece, ciubăr cu apă caldă de 36°C, saună cu sare de 38°C, saună finlandeză de 90°C și sezlonguri de lemn. Pentru a beneficia de intimitate, spa-ul poate fi folosit exclusiv de oaspeții hotelului.

Sursa Foto: Panorama Boutique Hotel

Sursa foto: Hotelul Anselmo